Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Σε μείωση του προσωπικού της προχωρά η Εθνική Τράπεζα

AIGINIONEWS: Σε μείωση του προσωπικού της προχωρά η Εθνική Τράπεζα AIGINIONEWS: Σε μείωση του προσωπικού της προχωρά η Εθνική Τράπεζα

Εθελουσία έξοδος και αναγκαστικές άδειες μετ' αποδοχών στην Εθνική. Σε μία ακόμη κίνηση δραστικής μείωσης του προσωπικού της προχωρά η Εθνική Τράπεζα, θέτοντας σε εφαρμογή νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, με στόχο την αποχώρηση 800-1.000 εργαζομένων.

Με την υλοποίηση του προγράμματος ο συνολικός αριθμός υπαλλήλων της τράπεζας στην Ελλάδα θα περιορισθεί σε 7.200, από 9.200 που ήταν προ διετίας και 15.000(!) το 2009, όταν ξεκίνησε η μεγάλη οικονομική κρίση που οδήγησε σε συρρίκνωση των τραπεζικών δικτύων.

Αυτό σημαίνει ότι σε μιά δεκαετία η Εθνική μειώνει το προσωπικό της στην Ελλάδα κατά 52%!
Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δημιουργούν η ψηφιοποίηση, η ανάπτυξη των ηλεκτρονικών εξ αποστάσεως συναλλαγών και οι εργασιακές συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία, η τράπεζα επιδιώκει να μειώσει περαιτέρω τις μισθολογικές και λειτουργικές δαπάνες της, για να ενισχύσει την κερδοφορία της.

 

Το πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, ή το επόμενο διήμερο.

Θα απευθύνεται σε υπαλλήλους με πολυετή εργασιακή θητεία στην τράπεζα και θα περιλαμβάνει εναλλακτικά:
1. Αποζημίωση έως 150.000 ευρώ ως κίνητρο οικειοθελούς αποχώρησης
2. Αναγκαστική άδεια μετ' αποδοχών, διετούς έως πενταετούς διάρκειας.
Το ποσό της αποζημίωσης και η χρονική διάρκεια της άδειας μετ' αποδοχών διαμορφώνονται σε συνάρτηση με τις τωρινές αποδοχές, τα χρόνια εργασίας, και τα εναπομένοντα χρόνια μέχρι τη συνταξιοδότηση ή τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Η μείωση του προσωπικού εναρμονίζεται με την εξέλιξη των εργασιών της τράπεζας, τον εξορθολογισμό εσωτερικών λειτουργιών της και το σχεδιασμό για αναδιάρθρωση του δικτύου της.

Επισημαίνεται ότι το 92% των συναλλαγών της τράπεζας γίνονται πλέον ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως και

μόνο το 8% διεκπεραιώνονται στα γκισέ καταστημάτων της.
 

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version