Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Δήμος Κατερίνης - ΟΠΠΑΠ: Τίθενται σε λειτουργία δύο νέα τμήματα βρεφικής φροντίδας

AIGINIONEWS:Δήμος Κατερίνης - ΟΠΠΑΠ: Τίθενται σε λειτουργία δύο νέα τμήματα βρεφικής φροντίδας AIGINIONEWS:Δήμος Κατερίνης - ΟΠΠΑΠ: Τίθενται σε λειτουργία δύο νέα τμήματα βρεφικής φροντίδας

Με έμφαση στις σύγχρονες, λειτουργικές και ασφαλείς εγκαταστάσεις, για τη φιλοξενία και το δημιουργικό παιχνίδι των παιδιών, έτοιμα να λειτουργήσουν είναι τα δύο νέα τμήματα βρεφικής φροντίδας με 12 άτομα. 

Ο λόγος για τον 1ο Παιδικό Σταθμό (Ιάσωνος & Ιερομονάχου) και τον 3ο Παιδικό Σταθμό (Αγ. Αντωνίου-Σβορώνος), καθώς ολοκληρώθηκαν οι εκτεταμένες εργασίες από τις υπηρεσίες του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης.
Ειδικότερα, οι εργασίες ύψους 75.000 ευρώ, που υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει το Π.Δ. 99/2017, ενώ επιχορηγήθηκαν από πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) επικεντρώθηκαν

# αφενός στην ανακαίνιση - επισκευή και διαμόρφωση των χώρων.

# αφετέρου στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισµού για την εύρυθμη λειτουργία τους.

 

Εν ολίγοις τα δύο νέα τμήματα συνιστούν ουσιαστικά νέους χώρους που εντάχθηκαν στους συγκεκριμένους λειτουργούντες σταθμούς, καθώς υπήρχε επαρκής ελεύθερος χώρος, που διαμορφώθηκε κατάλληλα προκειμένου να τους στεγάσει τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

 

Αυτοψία με αφορμή την περαίωση των παρεμβάσεων πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος και ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Νίκος Τσιαμπέρας. 

Ο κος Κουκοδήμος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχεία υλοποίηση των παρεμβάσεων, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά «Ο Δήμος Κατερίνης αποδεικνύει έμπρακτα ότι στηρίζει το θεσμό της προσχολικής αγωγής όντας δίπλα στις καίριες ανάγκες των δημοτών μας. Στο πλαίσιο αυτό, διευκολύνουμε τους εργαζόμενους γονείς και παρέχουμε ημερήσια και ασφαλή φροντίδα στα παιδιά μας».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Νίκος Τσιαμπέρας επικεντρώθηκε στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εργασιών και στη μελέτη που τηρήθηκαν απαρέγκλιτα, ενώ έκανε λόγο για την εξασφάλιση ουσιαστικά και της οριστικής αδειοδότησης των συγκεκριμένων παιδικών σταθμών, οι οποίες μέχρι πρότινος λειτουργούσαν με προσωρινή άδεια. 

Τέλος, προανήγγειλε, ότι, σταδιακά η ίδρυση βρεφικών τμημάτων με την τήρηση όλων των απαιτούμενων προδιαγραφών, θα επεκταθεί και σε άλλους παιδικούς σταθμούς π.χ. Κορινού κ.α.
 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version