Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΥΡΙΝΗΣ κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ

AIGINIONEWS: ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΥΡΙΝΗΣ κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ AIGINIONEWS: ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΥΡΙΝΗΣ κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ

Από 11 έως 13 Οκτωβρίου επισκέφθηκε την Κατερίνη ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Επίσκοπος Μυρίνης κ. Αθηναγόρας, κατά κόσμον Saul Alfonso Perez Galvis από την Κολομβία.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Αθηναγόρας, καταγόμενος από την Κολομβία, διατηρεί πολυετείς πνευματικούς δεσμούς με την Πιερία. Μαθητής του Εκκλησιαστικού Λυκείου Κιλκίς, βαπτίσθηκε Ορθόδοξος στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου Ολύμπου. Κατά καιρούς επισκέφθηκε την Ιερά μας Μητρόπολη, διατηρώντας και ενισχύοντας τους παλαιούς πνευματικούς δεσμούς. Είναι γνώστης τόσο της ελληνικής γλώσσας όσο και της ιστορίας της πατρίδας μας.
Επίσης, συνδέθηκε ακαδημαϊκά και με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, λόγω των σπουδών του στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης (1999-2002).
Πρόσφατα, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε τον Θεοφιλέστατο κ. Αθηναγόρα ως Βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεξικού και Κεντρικής Αμερικής, δίνοντας τον ιστορικό τίτλο «Μυρίνης».
Ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Μυρίνης κ. Αθηναγόρας επισκέφθηκε την Πιερία, επιστρέφοντας από την Κωνσταντινούπολη, όπου μετέβη προκειμένου να του αναγγελθεί επίσημα η εκλογή του σε Επίσκοπο (Μεγάλο Μήνυμα) και να λάβει την ευχή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.
Η χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Μυρίνης κ. Αθηναγόρα θα τελεστεί την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στην πόλη του Μεξικού, όπου θα ασκεί πλέον τα Αρχιερατικά του καθήκοντα βοηθώντας το ποιμαντικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Κεντρικής Αμερικής, στο πλευρό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεξικού κ. Αθηναγόρα.
Η χειροτονία του νέου Επισκόπου κ. Αθηναγόρα θα γίνει την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στην πόλη του Μεξικού και θα είναι ο πρώτος στην ιστορία της Ορθοδοξίας Κολομβιανός Επίσκοπος.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version