Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Εξαιρετικά χρήσιμες οι δωρεάν μετρήσεις σακχάρου σε όλες τις Κοινότητες του Δ. Κατερίνης

AIGINIONEWS: Εξαιρετικά χρήσιμες οι δωρεάν μετρήσεις σακχάρου σε όλες τις Κοινότητες του Δ. Κατερίνης AIGINIONEWS: Εξαιρετικά χρήσιμες οι δωρεάν μετρήσεις σακχάρου σε όλες τις Κοινότητες του Δ. Κατερίνης

Επιτυχημένη αποδείχθηκε η εκστρατεία μετρήσεων σακχάρου σε κατοίκους όλων των Κοινοτήτων Δ.Κατερίνης που οργάνωσαν οι Αντιδημαρχίες Προγραμματισμού (Γ.Τσιαλός) και Τοπικών Κοινοτήτων (Κ.Γραμματικόπουλος) σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δ.Κατερίνης (ΔΗΚΕΔΗΚ), τον Σύλλογο Διαβητικών Πιερίας, τον Ιατρικό Σύλλογο Ν.Πιερίας και με τη στήριξη της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας και της Δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» του Τμήματος Πρόνοιας Δ.Κατερίνης. Την εκστρατεία αυτή στήριξαν επίσης ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Κυριακίδης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Θεοφάνης Τερζόπουλος.

Οι μετρήσεις αυτές ήταν δωρεάν και πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 20 Ιανουαρίου έως 29 Φεβρουαρίου. Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι οι μετρητές σακχάρου αλλά και οι ταινίες για τις μετρήσεις σακχάρου ήταν μια ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρίας «Ascencia». Τη χορηγία αυτή εξασφάλισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας και Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δ.Κατερίνης, Σωτηρία Ουσταμπασίδου.
Σκοπός της εκστρατείας αυτής ήταν να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες της περιφέρειας του Δήμου Κατερίνης σε ό,τι αφορά τον Σακχαρώδη Διαβήτη, μια ύπουλη ασθένεια, για την οποία απαιτείται γνώση και πρόληψη.

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Επειδή ο σακχαρώδης διαβήτης έχει λάβει επιδημικές διαστάσεις και το ποσοστό των ανθρώπων με Διαβήτη αυξάνεται συνεχώς, ο Δήμος Κατερίνης στήριξε τη συγκεκριμένη δράση προκειμένου να βοηθήσει, βασικά, στην έρευνα του προδιαβήτη και στη σωστή αντιμετώπισή του ώστε να προληφθούν και τυχόν επιπλοκές, που η ασθένεια μπορεί να επιφέρει.
Οι μετρήσεις σακχάρου, οι οποίες έγιναν σε συνεργασία με τους/τις κατά τόπους προέδρους των κοινοτήτων του Δ. Κατερίνης, πραγματοποιούνταν κατά τις πρωινές ώρες με τη συμμετοχή σημαντικού αριθμού κατοίκων. Το κλιμάκιο που είχε οργανώσει ο Δ.Κατερίνης επισκέφθηκε τον Λόφο, την Εξοχή, τον Αρωνά, τον Μοσχοπόταμο, τη Βρύα, τον Κορινό, τη Λαγόραχη, το Ελατοχώρι, τον Άνω Άγιο Ιωάννη, τον Άγιο Δημήτριο, την Καλλιθέα, τα Καταλώνια, τον Κάτω Αγιάννη, τον Κούκο, τη Γανόχωρα, την Έλαφο, τη Μηλιά, το Μοσχοχώρι, τη Νέα Τραπεζούντα, τη Νεοκαισάρεια, το Νέο Κεραμίδι, την Παραλία, την Περίσταση, τη Ρητίνη, τον Σβορώνο, τη Σεβαστή, τον Τρίλοφο και τα Φωτεινά.
Σε όσους και όσες κατοίκους αποδείχθηκε ότι ασθενούν με σακχαρώδη διαβήτη, δόθηκαν οι κατάλληλες κατευθύνσεις από τα κατάλληλα πρόσωπα του κλιμακίου του Δ.Κατερίνης με σκοπό την επίσκεψη σε ειδικούς ιατρούς ώστε να προχωρήσουν σε περαιτέρω εξετάσεις και να ακολουθήσουν οδηγίες αντιμετώπισης της νόσου με τη δέουσα φαρμακευτική και διαιτητική αγωγή κλπ.

Γ.ΤΣΙΑΛΟΣ: Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΜΕ.
Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Γιώργος Τσιαλός, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Η πρόληψη σώζει ζωές. Επίσης, με την έγκαιρη διάγνωση μιας ύπουλης νόσου, όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, μπορούν να αποφευχθούν τα χειρότερα, διότι, όπως λένε οι ειδικοί ιατροί, η νόσος αυτή μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε ζωτικά όργανα του σώματος.
Νομίζω ότι με τις σακχαρομετρήσεις που έγιναν και με την εκστρατεία ενημέρωσης που πραγματοποίησε ο Δ.Κατερίνης και οι συνεργαζόμενοι φορείς, κάναμε μια ουσιαστική προσφορά στους πολίτες της Περιφέρειας του Δ.Κατερίνης», σημείωσε ο κ. Τσιαλός.

Κ.ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ.
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Κοινοτήτων, Κώστας Γραμματικόπουλος, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Χαίρομαι που οι κάτοικοι των χωριών μας δεν είναι πια μόνοι τους, έχουν μαζί τους τον Δήμο που τους ενημερώνει και τους ευαισθητοποιεί. Είναι η δεύτερη εκστρατεία που κάνουμε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Η πρώτη ήταν για τη διαχείριση των αδέσποτων σκυλιών. Η δεύτερη ήταν για τον σακχαρώδη διαβήτη.
Οι κάτοικοι των χωριών και των κωμοπόλεων της περιφέρειας Κατερίνης δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, έχουν κι αυτοί το δικαίωμα στην πληροφορία και μάλιστα στην άμεση πληροφορία για κάθε θέμα που τους απασχολεί. Και με την εκστρατεία που έγινε με τις μετρήσεις σακχάρου, εμείς βρεθήκαμε στο πλευρό των κατοίκων της περιφέρειας του Δήμου μας αλλά και οι κάτοικοι των χωριών μας ένιωσαν για πρώτη φορά ότι υπάρχει ένας Δ.Κατερίνης που τους νοιάζεται», ανέφερε ο κ. Κ.Γραμματικόπουλος. 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version