Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: O ξαφνικός θάνατός του

AIGINIONEWS : Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: O ξαφνικός θάνατός του AIGINIONEWS : Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: O ξαφνικός θάνατός του

Σοκαρισμένοι είναι όλοι με την ξαφνική είδηση του θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα τα ξημερώματα της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου 2019.

 «Έλα ψυχούλα μου», «Πεθαίνω για σένα», «Κλείνω κι έρχομαι» ,«Διδυμότειχο μπλουζ», «Να με προσέχεις», «Φλασάκι», «Δε μας συγχωρώ», «Και τι ζητάω», «Αχ θάλασσα μου σκοτεινή»…..
Θρήνος στην ελληνική μουσική σκηνή, καθώς πέθανε ένας εμβληματικός συνθέτης και τραγουδιστής. Ο λόγος για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν στο εξοχικό του στον Πτελεό Μαγνησίας και τα ξημερώματα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Όπως έγινε γνωστό, ο αγαπημένος τραγουδοποιός, που αφήνει πίσω του τεράστια παρακαταθήκη με την μουσική του, μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε ιστορικό καρδιοπάθειας και είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε επέμβαση bypass.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση για το περιστατικό στις 04:30 από την κόρη του καλλιτέχνη.

Σοκαρισμένοι από τον ξαφνικό θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα είναι φίλοι και συνεργάτες του, οι οποίοι μεγαλούργησαν μαζί του στην σκηνή.
Αποχαιρετούν τον αγαπημένο τραγουδοποιό, και κάνουν λόγο για έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και άνθρωπο.

Ζουγανέλης: Το μυαλό μου είναι διαλυμένο

Συγκλονισμένος ο Γιάννης Ζουγανέλης δηλώνει πως «είναι μια απώλεια της σύγχρονης ζωής. Πρώτα απ’ όλα για την αξιοπρέπειά του στην καθημερινότητα. Ένας ιδεολόγος καλλιτέχνης που σκεφτόταν αρμονικά για τη ζωή, είχε τις θέσεις, όμως οι θέσεις ήταν τέτοιες που δημιουργούσε στον άλλον μια αγάπη για να μπει στη διαδικασία της αρμονίας. Ήταν μια απέριττη, σεμνή προσωπικότητα. Συνυπήρξα με τον Λαυρέντη στη ζωή και πάντοτε μιλούσαμε για τη ζωή. Είχε συνεχώς ένα χαμόγελο αποτυπωμένο στο πρόσωπό του. Το μυαλό μου είναι διαλυμένο. Ήταν άνθρωπος της παρέας, της συνύπαρξης, της χαράς και της ζωής. Την ευγνωμονούσε και την εξέφραζε μέσα από τα τραγούδια. Είχε ένα εξαιρετικό παιδί, τη γυναίκα του τη φοβερή. Ήταν μια ιδιόμορφη αλλά πολύ θετική προσωπικότητα. Ελεύθερος άνθρωπος. Νιώθω ότι έφυγε από τη ζωή μου ένα τεράστιο μπουκέτο συναισθημάτων».

Λάκης Παπαδόπουλος: Μου ήρθε στο κεφάλι
Σοκαρισμένος και ο Λάκης Παπαδόπουλος δήλωσε πως «Είναι άδικο. Ένας σημαντικός στοιχείο, ένας φίλος καλλιτέχνης. Καταπληκτικός τραγουδιστής, καταπληκτικός συνθέτης, καλός άνθρωπος. Φεύγει νέος, 62 ετών. Τι να πω; Μου ήρθε στο κεφάλι… Τι να πω, τι να πω; Μαζί έχουμε τραγουδήσει, έχουμε κάνει τραγούδια. Τι να πω; Αποδεκατιζόμαστε.»

Πολυκανδριώτης: Είμαι συγκλονισμένος
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Θανάσης Πολυκανδριώτης αναφέρει «είμαι συγκλονισμένος από το πρωί που το έμαθα. Ο Λαυρέντης ήταν αγαπημένος φίλος. Είναι λυπηρό ότι στα 63 μπορούμε να έχουμε τέτοιους θανάτους, γιατί η ζωή έχει μεγαλώσει το όριό της.
Και ιδιαίτερα σ’ εμάς, τους ανθρώπους της τέχνης που λέει η λαϊκή ρήση ότι δεν πεθαίνουν ποτέ… ναι, δεν θα πεθάνουν ποτέ τα τραγούδια του Λαυρέντη. Ο Λαυρέντης δεν θα πεθάνει ποτέ γιατί θα τον έχουμε στη μνήμη και στην καρδιά μας. Ο κόσμος βέβαια περισσότερο κι εμείς ιδιαίτερα που τον αγαπάμε γιατί μας προσέφερε πάρα πολλά. Ιδιαίτερα εμένα μου έχει κάνει τεράστια εντύπωση η απλότητά του, το ταλέντο του το μεγάλο. Ήταν πολύ αγχώδης. Και δυστυχώς το άγχος σκοτώνει. Ας μείνουμε με την αίσθηση των τραγουδιών του και να του ευχηθούμε καλό ταξίδι, όπως πρέπει και όπως όλοι θα πάμε…»


Το μήνυμα της οικογένειας του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα
«Θα επιθυμούσε διακριτικότητα και απλότητα»
Με μια ανάρτηση στο Facebook η οικογένεια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 63 του ανακοίνωσε την απώλεια του τραγουδοποιού.
«Ο ίδιος θα επιθυμούσε διακριτικότητα και απλότητα» αναφέρει το post της οικογένειας, που επισημαίνει ότι τις επόμενες ώρες θα ανακοινώσει πού και πότε θα γίνει η κηδεία του.
Ολόκληρη η ανάρτηση:
«Η οικογένεια του λατρεμένου και χιλιοτραγουδισμένου Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ανακοινώνει με οδύνη την απώλειά του. Οι εκδηλώσεις αγάπης και συμπαράστασης μας συγκινούν. Ο ίδιος θα επιθυμούσε διακριτικότητα και απλότητα. Η αναγγελία για την εξόδιο ακολουθία θα ανακοινωθεί».
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έκανε τις τελευταίες ημέρες διακοπές στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας.

Τα ξημερώματα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου μετά από καρδιακό επεισόδιο, αλλά ήταν ήδη αργά.

 

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου.

Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. «Ο πρώτος μου δίσκος ήταν το "Help" των "Beatles" που αγόρασα με χρήματα που πήρα τραγουδώντας τα ... κάλαντα» έλεγε. Εργάσθηκε αρχικά στην αποθήκη της Virginστην οποία αργότερα θα βγάλει το πρώτο του άλμπουμ το 1978 με αγγλικό στίχο με τους “P.L.J. Band” με τίτλο ‘Gaspar’, έναν δίσκος extended play 45’ στροφών.Ακολουθούν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία αρχίζει να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά».

Στα 20 του χρόνια δημιουργεί με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 οπότε και κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το τελευταίο μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια).

Το 1989 ξεκινά η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.
«Διαβάζω 70 σελίδες στο Internet για το αν είμαι ροκάς ή όχι...» είχε πει σε συνέντευξη  ενώ για τη δισκογραφία σήμερα έλεγε «Τώρα δεν μπορείς να ξέρεις ποιος δίσκος έχει επιτυχία και ποιος όχι. Τώρα οι δίσκοι βγαίνουν με τις εφημερίδες».
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έχει κάνει πολλές και σπουδαίες συνεργασίες , 
είχε συνεργαστεί επί σκηνής με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τη Χαρούλα Αλεξίου, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Νότη Μαυρουδή, την Αναστασία Μουτσάτσου, τον Κώστα Μακεδόνα κ.ά.

Έχουν τραγουδήσει τραγούδια του οι: Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μαργαρίτης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κατερίνα Στανίση, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Βαρδής, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, “Émigré”, Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Ελισσάβετ Καρατζόλη, “Κίτρινα Ποδήλατα”, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, “Μagic De Spell”, Γιώργος Μαργαρίτης, Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μπάσης, Φλέρυ Νταντωνάκη, Φίλ.Πλιάτσικας, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, κ.α. 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version