Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ - ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ

Προς τιμήν της Αναλήψεως του Κυρίου στους ουρανούς , ένα  γεγονός δόξας και χαράς που ολοκληρώνει την Πασχαλινή περίοδο, την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019  το πρωί και  ώρα 7:00 αρχίζει η θεία λειτουργία στο Ξάπεφτο στο εξωκλήσι της θείας Αναλήψεως  στην συνοικία  Καβακλί του  Αιγινίου.

Το εξωκλήσι  βρίσκεται  πλησίον του Κέντρου Υγείας του Αιγινίου, όπου και μπορείτε να παρκάρετε τα αυτοκίνητα σας διευκολύνοντας έτσι τους  πεζούς επισκέπτες -προσκυνητές.

Μετά  τη θεία λειτουργία  μοιράζεται το παραδοσιακό  κουρμπάνι που ετοίμασαν από το προηγούμενο βράδυ οι ακούραστοι άνθρωποι του πολιτιστικού συλλόγου ανατολικής Ρωμυλίας ,  όπως κάθε χρόνο άλλωστε, με την εθελοντική συμμετοχή και προσφορών  κατοίκων της πόλης .

Η παρουσία  όλων θα τιμήσει ιδιαίτερα αυτή την γιορτή αλλά και  όλους όσους  εργάζονται, συμμετέχουν και συνεισφέρουν για την συνέχιση με επιτυχία αυτής της παραδοσιακής γιορτής ,που  βρήκαμε από τους παππούδες μας και την παραδίδουμε στα παιδιά μας.

Η Ανάληψη του Χριστού μας στους ουρανούς είναι  η στιγμή που ο Νικητής του θανάτου δείχνει τον τελικό προορισμό του ανθρώπου.

Μέσα σε μία υπερκόσμια δόξα, ο Κύριος Ιησούς Χριστός αποχαιρετά την ανθρωπότητα και ανήλθε στους ουρανούς, αλλά δεν εγκατέλειψε το ανθρώπινο γένος, για το οποίο έχυσε το τίμιο Αίμα Του.

Ευλογημένη  γιορτή σε όλους

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version