Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η συναυλία για την Άλωση της Πόλης

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, η συναυλία "Εάλω η Πόλις" την οποία διοργάνωσε το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων στην Πλάκα.

Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στην άλωση της πόλης με τραγούδια από την Πόντο, τη Ρούμελη αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος.

Στη συναυλία "μνήμης" συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, οι καθηγητές της Σχολής κ.κ. Σταύρος Χαλιαμπάλιας, Παναγιώτης Σδούκος και η ορχήστρα Κανών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπό την διεύθυνση του κ. Γεωργίου Δεμελή.

"Είναι συγκινητική αυτή η μέρα γιατί θα πρέπει να αισθανόμαστε χαρμολύπη. Λύπη γιατί είναι μια θλιβερή ημέρα γιατί είχαμε την πτώση της πόλεως αλλά είναι και χαρά για να ζούμε τη χαρμολύπη, γιατί αυτός ο λαός έχει αυτό το χάρισμα. Και χαίρεται εύκολα και λυπάται ευκόλα γιατί είναι πάντοτε ζωντανός. Ένα κόμματι από τη ζωντάνια λοιπόν μας έδωσε απόψε η Μουσική Ακαδημία μας" ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Μακαριώτατος.

Στην "αφιερωματική" αυτή βραδιά παρέστησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Διευθυντής Προσωπικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Πρωτοπρ. Αναστάσιος Βλαβιανός, ο Διάκονος του Καθεδρικού Ναού Αθηνών π. Δημήτριος Φωκιανός, ο Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου κ. Ιωάννης Τσούρας, ο Διευθυντής του Αρχοντικού των Μπενιζέλων κ. Γεώργιος Θεοδωρόπουλος, ιερείς και πλήθος κόσμου.

 

Για τη Romfea.gr - Δήμητρα Παναγοπούλου

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version