Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

«Τα εμπόδια τα δημιουργούμε εμείς στο μυαλό μας…» Με αυτόνομη κατάδυση «χωρίς περιορισμούς» για άτομα με κινητική αναπηρία τιμήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Για μια «πρωτόγνωρη και μοναδική εμπειρία που σίγουρα θέλουμε να ξαναζήσουμε» έκαναν λόγο, ενθουσιασμένοι και εντυπωσιασμένοι, οι συμμετέχοντες στη δοκιμαστική κατάδυση για άτομα με κινητική αναπηρία «No Barrier Tour», που πραγματοποίησε  το πρωί (Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018) ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής του Επιχείρηση, γιορτάζοντας με έναν πρωτοπόρο και πρωτότυπο τρόπο την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ.,

ο Παραολυμπιονίκης της Σφαιροβολίας Ηλίας Ναλμπάντης,

ο Παραολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών Γκρέμισλαβ Μωυσιάδης,

ο Πρωταθλητής Ευρώπης Άρσης Βαρών Αναστάσης Μπάος,

ο Πρωταθλητής Ελλάδας Άρσης Βαρών Μίκης Σταματίδης

απόλαυσαν τη μοναδική αίσθηση της αυτόνομης κατάδυσης και μυήθηκαν σε έναν… υποβρύχιο κόσμο.

Μαζί τους και ο 17χρονος Νίκος Φρειδερίκος και η 12χρονη Κωνσταντίνα Τσούνη, που αυθόρμητα έσπευσαν να ευχαριστήσουν το δήμο Νεάπολης-Συκεών «για τη μοναδική ευκαιρία που τους προσφέρθηκε». 
Και οι καταδύσεις αυτές έγιναν μέσα στο απόλυτα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Συκεών, αποδεικνύοντας ότι «η αυτόνομη κατάδυση όχι μόνο απευθύνεται σε όλους, αλλά μπορεί να είναι μια ασφαλής δραστηριότητα ικανή να απελευθερώσει κάποιους συνανθρώπους μας από τους φυσικούς περιορισμούς που μπορεί να τους θέτει μια σωματική αναπηρία», όπως υπογράμμισε ο υπεύθυνος της δραστηριότητας, εκπαιδευτής D.D.I. Ηλίας Παπαδόπουλος, που μαζί με τους εξειδικευμένους συνεργάτες του από το καταδυτικό κέντρο Azure Diving Center, προσέφεραν στους συμμετέχοντες Α.με.Α. μία αξέχαστη εμπειρία σύμφωνα με τα πρότυπα του οργανισμού Disable Divers International (D.D.I.), με τη συνεργασία του Aqua Team Diving Center και του Ασκληπιείου Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας.

«Είμαστε κι εμείς εδώ…»
«Είμαι ενθουσιασμένος, ένιωσα πραγματικά πολύ όμορφα, ήταν μία μοναδική και εντυπωσιακή εμπειρία που σίγουρα θα ήθελα να ξαναζήσω στο βυθό της θάλασσας» σημείωσε ο Παραολυμπιονίκης της Σφαιροβολίας Ηλίας Ναλμπάντης, τονίζοντας ότι «εμπόδια δεν υπάρχουν, τα μοναδικά εμπόδια τα δημιουργούμε εμείς μέσα στο μυαλό μας». 
«Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, προσπαθούμε να υπενθυμίζουμε και να δείχνουμε ότι είμαστε κι εμείς εδώ, χωρίς να διαφέρουμε, χωρίς να ξεχωρίζουμε, δείχνοντας και απαιτώντας πραγματικό σεβασμό» υπογράμμισε ο πρωταθλητής Ευρώπης στην Άρση Βαρών Αναστάσης Μπάος, στέλνοντας το δικό του μήνυμα από το Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών. «Πρώτη φορά βουτήξαμε στα βαθιά, ήταν μία πολύ όμορφη μέρα και μία πραγματικά πρωτόγνωρη εμπειρία», σημείωσε και , όπως όλοι οι συμμετέχοντες, ευχαρίστησε όλους τους διοργανωτές «για την ευκαιρία και την υπέροχη φιλοξενία».

«Να κάνουμε τα πάντα…»
«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα, κάθε μέρα και περισσότερο, για να δίνουμε καθημερινά περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν κάποια αναπηρία» υπογράμμισε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης που ενθάρρυνε και χειροκρότησε μαζί με τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νεάπολης-Συκεών Δημήτρη Απατσίδη, την προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων που «απέδειξαν για ακόμα μία φορά ότι μπορούν να παραμερίσουν κάθε δυσκολία και εμπόδιο και να τα καταφέρουν», όπως τόνισαν. 
Όπως σημείωσε ο δήμαρχος «οι δομές και οι υποδομές της Αυτοδιοίκησης και οι εγκαταστάσεις σε κάθε δήμο και κάθε γειτονιά, πρέπει να δίνουν τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας με αναπηρία, να μετακινηθούν, να λειτουργήσουν, να διασκεδάσουν, να αθληθούν ανενόχλητοι, να μπορούν να απολαύσουν την καθημερινότητά τους και τη ζωή τους χωρίς κανένα εμπόδιο», ενώ επανέλαβε ότι «ο δήμος μας βρίσκεται σταθερά στη διάθεση του αναπηρικού κινήματος, και δεν σταματάμε τα σταθερά βήματα που έχουμε χαράξει, με μεγάλη προσπάθεια και χωρίς ουσιαστική βοήθεια, λειτουργώντας στο δήμο μας 4 τμήματα ΚΔΑΠμεΑ, διαμερίσματα ημιαυτόνομης διαβίωσης, αλλά και διοργανώνοντας πολλές και ποικίλες πολιτισμικές και αθλητικές δράσεις δράσεις».

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version