Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, την τιμούν με αγωνιστική κινητοποίηση

Αγωνιστική απάντηση στην πολιτική που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τη ζωή τους δίνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), με τη δυναμική της κινητοποίηση με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των ΑμΕΑ.

Η ΣΕΑΑΝ, μαζί με τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων και το Σωματείο Εργαζομένων στις Μονάδες - Ιδρύματα - Σχολεία Ειδικής Αγωγής έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία.

Στην κινητοποίηση παρευρίσκονται ακόμα ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, καθώς και αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ.

«Η ανάπτυξή τους είναι μια τραγωδία, είναι για τα κέρδη της πλουτοκρατίας» φωνάζουν οι διαδηλωτές.

Στη συγκέντρωση έγιναν χαιρετισμοί από τον Ενιαίο Σύλλογο και το ΣΕΜΙΣΕΑ, ενώ διαβάστηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Δυναμικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν

 

Η ΣΕΑΑΝ διεκδικεί:

Ούτε ένα ευρώ περικοπή στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας.

Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και του ΟΠΕΚΑ.

Κάλυψη όλων των απωλειών, επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο. Δεν «τσιμπάμε» στα παιχνίδια κυβέρνησης και ΕΕ, για ολιγόμηνη αναβολή της περικοπής της προσωπικής διαφοράς, που είναι να γίνει από 1/1/19.

Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου - Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ. Καμία σύνταξη κάτω από τα 600 ευρώ.

Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή των οφειλόμενων στις οικογένειες των ΑμεΑ.

Καμία πληρωμή από τις οικογένειες, τους ανάπηρους, τους χρονίως πάσχοντες, για τα αναγκαία φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις, τεχνικά βοηθήματα. Είναι υποχρέωση του κράτους και πρέπει να τα καλύψει από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δημόσιες, δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πρώιμης διάγνωσης, έγκαιρης παρέμβασης, εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και αποκατάστασης των ΑμεΑ.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version