Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Δήμος Κατερίνης: Απομάκρυνση περιπτέρου στην πλατεία Ηρώων

Διευκόλυνση της διέλευσης πεζών και ΑμεΑ

Σάββας Χιονίδης: «Με στόχο την απρόσκοπτη προσπέλαση και την απομάκρυνση εμποδίων που προκαλούν οπτική, αισθητική και λειτουργική όχληση συνεχίζουμε την συντονισμένη προσπάθειά μας για την αποξήλωση […] και οριστική απομάκρυνση εγκαταλειμμένων περιπτέρων από τους δημόσιους χώρους του Δήμου μας. Προτεραιότητά μας συνιστά η απελευθέρωση ζωτικών κοινόχρηστων χώρων και η διευκόλυνση διέλευσης των πεζών»

Στην απελευθέρωση ζωτικού κοινόχρηστου χώρου στην πλατεία Ηρώων (συμβολή  των οδών 28ης Οκτωβρίου και πλατείας Ηρώων), στη βελτίωση της αισθητικής και λειτουργικής φυσιογνωμίας του αστικού περιβάλλοντος της περιοχής και, κυρίως, στη διευκόλυνση της διέλευσης πεζών και ΑμεΑ, αναμένεται να συμβάλει η αποξήλωση περιπτέρου, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, από συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης.

Το συγκεκριμένο περίπτερο, καταλάμβανε μεγάλο μέρος του πεζοδρομίου, με αποτέλεσμα να μένει ελάχιστος χώρος για την κίνηση των πεζών και των ΑΜΕΑ. Με την απομάκρυνσή του επιλύονται τα προβλήματα που προκαλούσε η στενότητα του πεζοδρομίου σε ένα κομβικό σημείο της πόλης, ενώ βελτιώνεται αισθητά η κίνηση σε ένα πολυσύχναστο σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, προηγήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου. Ειδικότερα διακοπή εργασιών και ρεύματος, ανάκληση της άδειας εκμετάλλευσης του περιπτέρου λόγω έλλειψης διάδοχης κατάστασης της ιδιοκτήτριας, καθώς και συνταξιοδότησης του μισθωτή, ενώ η απομάκρυνση του κουβουκλίου έγινε με δαπάνη του Δήμου.

 «Με στόχο την απρόσκοπτη προσπέλαση και την απομάκρυνση εμποδίων που προκαλούν οπτική, αισθητική και λειτουργική όχληση συνεχίζουμε την συντονισμένη προσπάθειά μας για την αποξήλωση και οριστική απομάκρυνση εγκαταλειμμένων (σχολαζόντων) περιπτέρων από τους δημόσιους χώρους του Δήμου μας. Προτεραιότητά μας συνιστά η απελευθέρωση ζωτικών κοινόχρηστων χώρων και η διευκόλυνση διέλευσης των πεζών» τονίζει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης.

Τέλος, το πρόγραμμα της απομάκρυνσης των εγκαταλειμμένων περιπτέρων, το οποίο εφαρμόζεται συστηματικά από τις υπηρεσίες του Δήμου στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται διαχρονικά, για να απελευθερωθούν ζωτικοί κοινόχρηστοι χώροι και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία και η διέλευση των πεζών είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version