Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Στόχος όλων πρέπει να είναι η Παιδεία

«Στόχος όλων πρέπει να είναι η Παιδεία», επισήμανε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος έκανε επισήμως την έναρξη λειτουργίας του νέου δημοτικού σχολείου, νηπιαγωγείου και κλειστού γυμναστηρίου της Καλλιθέας Πεντέλης, παρουσία του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.

Ο κ. Ιερώνυμος χαρακτήρισε «σταθμό για την Παιδεία» το συγκεκριμένο έργο, ενώ αναφέρθηκε και στον ενθουσιασμό των παιδιών. Μάλιστα, συνέστησε στους γονείς να μην τα καταπιέζουν και να μην περιορίζουν αυτό τον ενθουσιασμό, αλλά να προσπαθήσουν να τους δείξουν τον σωστό δρόμο, ώστε να τον εξωτερικεύσουν.

Εξάλλου, ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτριος Στεργίου–Καψάλης, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε ευλογία και τιμή την παρουσία του προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Δύναμή μας το κράτος, η αυτοδιοίκηση, οι ενεργοί πολίτες που μας στηρίζουν με την παρουσία τους σήμερα εδώ ως εφαλτήριο προώθησης και για άλλες κορυφές για τον τόπο και την πατρίδα», επισήμανε, εκφράζοντας επιπλέον την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσοι συνεργάστηκαν και προσέφεραν, έτσι ώστε να υλοποιηθεί αυτό το έργο.

Παρουσία πέντε υπουργών ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εγκαινιάζει σχολικό συγκρότημα στον Δήμο Πεντέλης, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 

Χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο οποίος συμφώνησε με τον αρχιεπίσκοπο ότι πρωταρχικός σκοπός είναι η Παιδεία.

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβαν οι εκπρόσωποι των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ (ΚτΥπ ΑΕ) –ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους, για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές– και της αναδόχου εταιρείας ΑΤΕΣΕ. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος.

Στα εγκαίνια του νέου σχολικού συγκροτήματος παρέστησαν, επιπλέον, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος και πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

 

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version