Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ολοένα και περισσότερα παιδιά χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις αυτοκτονίας

 από τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλον τον κόσμο

Μικρά παιδιά και έφηβοι έχουν ήδη "χρησιμοποιηθεί" τα τελευταία χρόνια ως βομβιστές αυτοκτονίας σε πολλές χώρες, κατά κύριο λόγο στη Νιγηρία.

Στην Τουρκία, όπου ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ένα αγόρι ηλικίας 12-14 ετών ευθύνεται για τον θάνατο 51 ανθρώπων σε γαμήλιο γλέντι στο Γκαζίαντεπ, το βράδυ του Σαββάτου, αυτή ήταν η πρώτη φορά που ένα παιδί εμπλέκεται σε βομβιστική επίθεση.

Νιγηρία

Ολοένα και περισσότερα παιδιά διαπράττουν επιθέσεις αυτοκτονίας στην περιοχή της λίμνης Τσαντ, όπου η ισλαμιστική νιγηριανή οργάνωση Μπόκο Χαράμ, αποδυναμωμένη στρατιωτικά, προσπαθεί να σπείρει τον τρόμο με κάθε μέσο, ανέφερε η Unicefσε μια έκθεσή της, τον Απρίλιο. Από τα 4 παιδιά που χρησιμοποιήθηκαν σε επιθέσεις το 2014, ο αριθμός τους αυξήθηκε στα 44 την επόμενη χρονιά. Τρεις στους τέσσερις καμικάζι ήταν κορίτσια.

Στο Κάνο, τον Δεκέμβριο του 2015, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με δράση ένα παιδί, που αποδίδεται στην Μπόκο Χαράμ. Τον Ιούλιο, στην ίδια πόλη, ένας 13χρονος σκοτώθηκε στην ίδια πόλη όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Στη Μάφα, στη βορειοανατολική Νιγηρία, ένας πολιτοφύλακας και τέσσερα κορίτσια καμικάζι σκοτώθηκαν τον Δεκέμβριο ενώ τον Ιανουάριο του 2015 στο Μαϊντουγκούρι τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν εξερράγη η βόμβα που μετέφερε ένα κοριτσάκι ηλικίας μόλις 10 ετών σε μια υπαίθρια αγορά της πόλης αυτής.

Αφγανιστάν

Φέτος τον Απρίλιο οι αρχές αποκάλυψαν ότι δύο χρόνια νωρίτερα συνελήφθη ένας 15χρονος που επιχείρησε να διαπράξει επίθεση αυτοκτονίας κατ' εντολή των Ταλιμπάν στο γραφείο του κυβερνήτη μιας περιοχής κοντά στην Κανταχάρ. Οι Ταλιμπάν υποστηρίζουν ότι "αγόρια που δεν έχουν βγάλεια ακόμη γένια" δεν χρησιμοποιούνται ποτέ σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, ωστόσο οι αρχές επισημαίνουν ότι συχνά συναλάμβανονται έφηβοι που προορίζονται για καμικάζι.

Τον Μάρτιο του 2016 ένα 12χρονο αγόρι που επρόκειτο να γίνει βομβιστής αυτοκτονίας παραδόθηκε στις αρχές, στην επαρχία Νανγκαρχά. Οι Ταλιμπάν το είχαν στείλει να σκοτωθεί παίρνοντας μαζί του τους "άπιστους" στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων. Ο μικρός το μετάνιωσε την τελευταία στιγμή, όταν κατά τύχη είδε τα υποψήφια θύματά του να προσεύχονται σε ένα τζαμί.

Το 2012, ένας έφηβος καμικάζι σκότωσε τουλάχιστον έξι ανθρώπους κοντά στο γενικό επιτελείο του ΝΑΤΟ, στην καρδιά της Καμπούλ. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Συρία

Τον Ιούλιο πέρσι το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εξαρτώνται ολοένα και περισσότερο από μικρά παιδιά για να διαπράττουν επιθέσεις αυτοκτονίας. Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, από τις αρχές του 2015 τουλάχιστον 18 παιδιά χρησιμοποιήθηκαν ως καμικάζι και σε μάχες μεταξύ του ΙΚ και των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία.

Ιράκ

 

Ο ΟΗΕ κατήγγειλε τον Φεβρουάριο του 2015 τη στρατολόγηση από "ένοπλες ομάδες" και ιδίως από το ΙΚ "μεγάλου αριθμού παιδιών", μεταξύ των οποίων ήταν και ανήλικοι με αναπηρίες. Τα παιδιά χρησιμοποιούνταν σε μάχες, γίνονταν καμικάζι ή ανθρώπινες ασπίδες ενώ υποβάλλονταν σε σεξουαλικά και άλλου είδους βασανιστήρια.

news247

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version