Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Βαρθολομαίος: Δεν τίθεται θέμα αυτονομίας των «Νέων Χωρών»

Το ζήτημα του «Αυτονόμου» συζητούν οι Προκαθήμενοι και οι Ιεράρχες που συμμετέχουν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας. 

Στο πλαίσιο της συζήτησης, σύμφωνα με συνοδικούς Ιεράρχες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τοποθετήθηκε σε σχέση με μια εκ των τροπολογιών που επιθυμούσε η Εκκλησία της Ελλάδος και αναφερόταν εμμέσως στο καθεστώς Κολυμπάρι, του Νίκου Παπαχρήστου - amen

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα αυτονομίας αυτών των Μητροπόλεων.

Απευθυνόμενος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι "κάθε φορά που επισκέπτεται η Παναγιότητά σας της Ελλάδα έχετε διαπιστώσει με πόση αγάπη και σεβασμό σας υποδεχόμεθα και σας περιβάλλουμε". "Το αισθάνομαι", φέρεται να απάντησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, "όχι μόνο στις Μητροπόλεις των "Νέων Χωρών" αλλά και στη νότιο Ελλάδα". Και υπενθύμισε τις επισκέψεις του στις Ιερές Μητροπόλεις Μαντινείας και Κυνουρίας αλλά και Πατρών.

Γενικότερα η συζήτηση διεξάγεται σε πολύ καλή ατμόσφαιρα και όπως χαρακτηρίζεται σε απόλυτο πνεύμα συνεργασίας.

Αργότερα στην ημέρα θα συνεχιστεί και η συζήτηση για την Ορθόδοξη Διασπορά, μόλις προετοιμασθεί το κείμενο όπου θα ενσωματώνει τις διάφορες προτάσεις που διατυπώθηκαν κατά τη χθεσινή ημέρα. 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version