Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

11ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΔΔΥΠΠΥ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Δικτύου Υγιών Πόλεων στο Αιγάλεω   Αττικής από 19-20 Ιουνίου 2015 , με τίτλο ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ –Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ, στο οποίο ανήκει και ο Δήμος Πύδνας –Κολινδρού.

Στις εργασίες συνάντησης που προηγήθηκαν του συνεδρίου  και καθόλα τη διάρκεια αυτού  παραβρέθηκαν ως εκπρόσωποι του Δήμου μας , η Αντιδήμαρχος  κ. Νικολοπούλου Βασιλική  και κ. Κόρακα Αλεξάνδρα  Προϊσταμένη του  Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας .

 Τα θέματα που συζητήθηκαν  αφορούσαν την πρόληψη σε νέα θέματα υγείας ( διατροφή , παιδική παχυσαρκία, υγιής  3η ηλικία, ΚΕΠ υγείας, ασφάλεια και υγιεινή σε χώρους εργασίας ).  

Μεγαλύτερη βαρύτητα δόθηκε  στην προσπάθεια  που πρέπει να καταβάλει κάθε δήμος για την διατήρηση  και ενίσχυση των κοινωνικών δομών του ( ΚΑΠΗ , ΚΔΑΠ, ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ , ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ ,  ΚΕΝΤΡΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ  κ.λ.π.) καθώς και την δραστηριοποίηση όλων των κοινωνικών και εθελοντικών φορέων κάθε δήμου για την προστασία των κοινωνικά ευπαθών ατόμων και των ατόμων που διαβιούν σε όρια εξαθλίωσης, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΤΕΒΑ .

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ   είναι το κοινωνικό μήνυμα.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version