Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΠΙΕΡΙΑ:Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΓΕΏΡΓΙΟΣ ΣΕ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΥ

Την Κυριακή της Απόκρεω 6 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ιερούργησε και κήρυξε τον θ. λόγο στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής της ιστορικής κωμοπόλεως Δίου. 

 Εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό και τους πέριξ χώρου, όχι μόνον κάτοικοι της κωμοπόλεως αλλά και από διάφορα μέρη, καθώς την ημέρα αυτή εορτάστηκε το 21ο συναπάντημα των απανταχού δημοτών του Δίου, με την παρουσία των τοπικών Αρχών. 
Πριν την απόλυση της θ. λειτουργίας, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στον διδάσκαλο και πρώτο δήμαρχο Δίου Δημήτριο Καραΐσκο, για τη συμβολή του στη διοργάνωση της δημοτικής αρχής στην πρώιμη φάσση της, καθώς και στην εκπαίδευση των παιδιών του Δίου. 
Επίσης, επιδόθηκαν τιμητικοί έπαινοι σε 5 παλαιούς ιερόπαιδες της Ενορίας, για τη λειτουργική διακονία που πρόσφεραν κοντά στους εκάστοτε εφημερίους του Δίου. 
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος βράβευσε τα παιδιά δύο κατηχητικών τμημάτων της Ενορίας, που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, που διοργάνωσε το 2015 η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την ευκαιρία της επετείου 300 ετών από τη γέννηση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Συγκεκριμένα, το μέσο κατηχητικό κατέλαβε τη β΄ θέση στον διαγωνισμό διηγήματος, ενώ τη ίδια θέση κατέλαβε το κατώτερο κατηχητικό στον διαγωνισμό παραμυθιού. 
Μετά τη θ. λειτουργία, ακολούθησαν στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού τοπικά λαογραφικά δρώμενα και παραδοσιακοί χοροί από τοπικούς συλλόγους.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version