Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

9 πράγματα που μάθαμε για την κυβέρνηση της ελλαδας,την εβδομαδα που πέρασε - από το Θοδωρή Γεωργακόπουλο

Ζούμε κρίσιμους και πυκνούς καιρούς, το δίχως άλλο, μα κοιτάχτε, μερικές φορές όλα γίνονται ταυτόχρονα, τόσο γρήγορα που σχεδόν δεν τα προλαβαίνουμε.

 Η κυβερνησάρα μας, η πρωτηδεύτερη φορά αριστεροακροδεξιά, η καλύτερη κυβέρνηση του κόσμου, αυτή που κάνει όλα αυτά που κατήγγειλε χειρότερα από αυτούς που κατήγγειλε, συνεχίζοντας χωρίς δισταγμό να τα καταγγέλει, έδωσε άλλο ένα ρεσιτάλ την εβδομάδα που τελειώνει αύριο, μια από τις καλύτερές της, κι όπου γράφω "καλύτερος" σ' αυτό το άρθρο εννοώ "χειρότερος", για να μη μπερδεύεστε.

Συγκεκριμένα, αυτή την εβδομάδα, συνέβησαν τα εξής:

1) Το υπέροχο Υπουργείο Αμύνης κατέθεσε ΕΝΑ ΗΔΗ ΔΙΑΒΟΗΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ  που αλλάζει την κλίμακα βαθμολογίας των σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων προς τα κάτω. Και επίσης σκέφτεται να το κάνει και αναδρομικά, γι' αυτούς που έχουν αποφοιτήσει ήδη. Αυτό σημαίνει ότι χειρότεροι απόφοιτοι θα δικαιούνται προαγωγή, πράγμα που θα διευκολύνει την προώθηση κομματικά πιστών αξιωματικών στο στράτευμα, οι οποίοι κατά κανόνα δεν τα πηγαίνουνε και τόσο καλά στα γράμματα.

2) Παράλληλα, η κυβέρνηση ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ύψους άνω των 60.000 ευρώ από την υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή στο σύστημα που υπάρχει ήδη έτοιμο, μέχρι τουλάχιστο το 2017. Έτσι αυτές οι συμβάσεις θα μπορούν να συνεχίσουν να περνάνε απαρατήρητες, απαραίτητο στοιχείο της διαφθοράς και των πελατειακών σχέσεων που παραδοσιακά αγαπούν και εκμεταλλεύονται όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

3) Μιας και λέμε για πελατειακό κράτος, χτες μάθαμε ότι  ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Η ΞΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ (η γυναίκα του διαβόητου ξάδερφου, που διορίστηκε πρώτος πρώτος στο Υπ. Εξ.), στο γραφείο του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη. Την ίδια μέρα ο πρωθυπουργός έδωσε μια ξεκαρδιστική ομιλία για τη Δημόσια Διοίκηση.

Μιας και λέμε για δημόσια διοίκηση, στα πλαίσια του ιού ελαμωρετώρα που έχει μολύνει την χώρα, στις εξετάσεις εισαγωγής στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (που θεωρείται και καλή, τρομάρα της),  ΜΠΗΚΕ ΘΕΜΑ  ΓΙΑ ΤΟΝ  ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ . Εννοούσαν, φυσικά, το Γεώργιο Παπανικολάου. Το γιατρό, όχι το μπασκετμπολίστα. Αλλά αυτό δεν το βάζω σε ξεχωριστό νούμερο γιατί κοιτάχτε τη βαρύτητα των υπόλοιπων.

4) Ξεκίνησε ο δημόσιος διάλογος για την Παιδεία, δηλαδή σχεδόν ξεκίνησε, γιατί  ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΕΜΠΡΟΣΛΑΕΜΗΣΚΥΒΕΙΣΤΟΚΕΦΑΛΟΙ και διέκοψαν τη διαδικασία φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας "μόνιμους διορισμούς παντού", τον ορισμό του Greek Dream δηλαδή.

5) Σε παρεμφερή θεματολογία, και στα πλαίσια του ιού ελαμωρετώρα, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΞΕΔΩΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ   από μη-κρατικούς σχολικούς συμβούλους (μια διαδικασία αξιολόγησης που έχει σταματήσει), αλλά αυτό δεν είναι το πιο αστείο. Η απόφαση ανάφερε μια παράγραφο άρθρου του Συντάγματος για να υποστηρίξει τη θέση της. Ήταν λάθος παράγραφος. Λάθος άρθρου.

6) Παράλληλα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την επέκταση της λειτουργίας των δημοτικών σχολείων στο 8ωρο, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ.Μια ιδέα που υλοποιείται σε άλλες χώρες και που υπό (πολλές) προϋποθέσεις θα μπορούσε να είναι καλή. 

Δύο παρατηρήσεις: Πρώτον, έτσι και τολμούσε βουλευτής άλλου κόμματος να τη διατυπώσει θα είχαν πέσει πάνω του να τον κατακρεουργήσουν οι Αυγές και τα λεφτ.γρ και δεύτερον, το ότι η αντίδραση από την άλλη πλευρά στην πρόταση του βουλευτή αποδείχτηκε ότι αντιγράφει απόλυτα το λαϊκισμό, τη λεκτική βία και την ιδεοληπτική χολή της αντιμνημονιακής υστερίας, πράγμα που με τη σειρά του δείχνει ότι ο δημόσιος διάλογος έχει μολυνθεί βαθιά, καθολικά και πιθανότατα μη αναστρέψιμα. Αλλά αυτό είναι θέμα για άλλο άρθρο.

7) Η ElDorado Gold  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ  , καθώς μετά από όλες τις αποφάσεις του ΣτΕ η κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται να εκδώσει τις απαραίτητες άδειες. Καθώς εκατοντάδες εργαζόμενοι μένουν άνεργοι, η θαυμάσια κυβέρνησή μας, εκστατική από χαρά, κατηγόρησε την εταιρεία για εκβιασμό, της πέταξε κι ένα πρόστιμο, ενώ ο αρμόδιος εκατομμυριούχος υπουργός κατηγόρησε τους εργαζόμενους στα μεταλλεία ότι "έχουν χάσει την ταξική τους συνείδηση".  Παράλληλα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (υπεύθυνος ποιότητας!) σε ξεκαρδιστικό του άρθρο ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΟΙ ΦΡΕΣΚΟΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΕΝΕΣ  ΣΤΟΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ  ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ  ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ.

8) Ταυτόχρονα με αυτή την μεγάλη νίκη της περιβαλλοντικής συνείδησης, από την οποία διαθέτει πάρα πολλή η κυβέρνησή μας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέβασε στο Twitter φωτογραφία με νεκρό καρχαρία, που ανήκει σε προστατευόμενο είδος.

9) Τέλος, αυτή την εβδομάδα μάθαμε ότι μπλογκ του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ κατέταξε ως  ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ  ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ 2015  την περήφανη και αξέχαστη διαπραγμάτευση της υπέροχης κυβέρνησής μας, που οδήγησε στο χάος του καλοκαιριού, στο χείλος του Grexit, στα capital controls, και τη μνημονιάρα που απολαμβάνουμε όλοι μαζί σήμερα. Τα πήγαν χειρότερα κι απ' τη διοίκηση του Reddit και της Sony Pictures -δεν είναι μικρό πράγμα αυτό.

Κι αυτά έγιναν μόνο τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Ποιος ξέρει πόσα θα γίνουν αύριο.


Το κείμενο αυτό γράφτηκε από το Θοδωρή Γεωργακόπουλο.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version