Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Με «Γαλάζια Σημαία» τιμήθηκαν και φέτος επτά ακτές

AIGINIONEWS: Δήμος Δίου-Ολύμπου: Με «Γαλάζια Σημαία» τιμήθηκαν και φέτος επτά ακτές AIGINIONEWS: Δήμος Δίου-Ολύμπου: Με «Γαλάζια Σημαία» τιμήθηκαν και φέτος επτά ακτές

Για τρίτη χρονιά στη σειρά τιμήθηκαν με «Γαλάζια Σημαία» επτά ακτές του Δήμου Δίου-Ολύμπου στις Δημοτικές Ενότητες Ανατολικού Ολύμπου και Λιτοχώρου.

 Η ανακοίνωση έγινε την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), εθνικό χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις ακτές

Βαρικού, Λιτοχώρου (Γρίτσα), Πλάκας, Λεπτοκαρυάς, Σκοτίνας-Νέου Παντελεήμονα, Πλαταμώνα και Νέων Πόρων.

Μεταξύ των κριτηρίων που οφείλει να πληροί μία ακτή βραβευμένη με «Γαλάζια Σημαία» είναι η εξαιρετική ποιότητα των υδάτων, η οργάνωση και καθαριότητα της ακτής, η πληροφόρηση και ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της ακτής και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου κατέθεσε επίσης φακέλους για δύο επιπλέον ακτές (Λεπτοκαρυά 2 και Νέο Παντελεήμονα 2), προκειμένου να τεθούν σε καθεστώς «υποψήφιας ακτής» τη φετινή θερινή κολυμβητική περίοδο, οι οποίες οφείλουν να πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει το Διεθνές Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία».

Σε πανελλαδικό επίπεδο φέτος βραβεύτηκαν συνολικά 617 ακτές, 18 μαρίνες και έξι τουριστικά σκάφη.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version