Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Δήμος Κατερίνης-Δημοτική Βιβλιοθήκη: Περισσότερα από 200 παιδιά στο φετινό καλοκαιρινό ταξίδι δράσεων & εμπειριών

AIGINIONEWS: Δήμος Κατερίνης -Δημοτική Βιβλιοθήκη: Περισσότερα από 200 παιδιά στο φετινό καλοκαιρινό ταξίδι δράσεων & εμπειριών AIGINIONEWS: Δήμος Κατερίνης -Δημοτική Βιβλιοθήκη: Περισσότερα από 200 παιδιά στο φετινό καλοκαιρινό ταξίδι δράσεων & εμπειριών

Το γεμάτο ενθουσιασμό, δημιουργικό καλοκαιρινό ταξίδι με πρωταγωνιστές 200 και πλέον παιδιά ηλικίας 4 έως και 8 ετών έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσεις έως το τέλος Αυγούστου, στο φιλόξενο και ανακαινισμένο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης. 

Ο λόγος για τις όμορφες εμπειρίες και ποικίλες δράσεις, με σκοπό την προαγωγή της φιλαναγνωσίας και την ευαισθητοποίηση των μικρών φίλων του βιβλίου.
Ήδη τα παιδιά με ανεξάντλητο κέφι, ενεργό ενδιαφέρον και μεγάλη ανταπόκριση παρακολουθούν τα προγράμματα, τα οποία υλοποιούνται από τη Φωτεινή Λεμονίδου, φοιτήτρια (επί πτυχίω) του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, (Α.Π.Θ.).
Τα προγράμματα «τρέχουν» σε αγαστή συνεργασία με τα Δημοτικά Πάρκινγκ Κατερίνης και την πρόεδρο της εταιρείας, Ασημίνα Πούλιου - Περδίκη, η οποία στηρίζει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

 

Οι 4 θεματικές ενότητες των εργαστηρίων είναι οι εξής:
Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι
Πολιτισμικά ταξίδια στον κόσμο
Ας γνωρίσουμε το σύμπαν
Ας γνωρίσουμε την παράδοση

 

Στόχος να τεθεί στο επίκεντρο, το επίκαιρο ζήτημα της διαφορετικότητας. Επιπλέον, οι μικροί φίλοι, έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν σημαντικά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τον πολιτισμό και την κουλτούρα διαφορετικών χωρών ανά τον κόσμο. Επίσης, να γνωρίσουν τι περιλαμβάνει το σύμπαν και πως αυτό «νοείται», ενώ θα αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες για ξεχωριστούς πλανήτες και αστέρια.
Παράλληλα, μέσα από δραστηριότητες και συζήτηση τα παιδιά, θα ενημερωθούν για τα τραγούδια, τους παραδοσιακούς χορούς, τα εδέσματα, την ενδυμασία, καθώς και τα ήθη - έθιμα πολλών περιοχών ανά την Ελλάδα. «Κύριος στόχος μας, είναι οι ετήσιες αυτές καλοκαιρινές εκπαιδευτικές δράσεις της δημοτικής βιβλιοθήκης Κατερίνης να ανοίξουν για τα παιδιά μας ένα παράθυρο στον κόσμο της γνώσης συνδυάζοντας την ψυχαγωγία και τη δημιουργικότητα με την καλλιέργεια της αγάπης για το βιβλίο» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες προς το προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης και προς όλους τους συντελεστές αυτής της εξαιρετικής πρωτοβουλίας.

 

«Μέσα από δράσεις που σχεδιάζουμε στόχος μας είναι τα παιδιά να «ταξιδεύουν» στον κόσμο της γνώσης σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς» επισημαίνει από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΠΑΠ) Γιάννης Νταντάμης σημειώνοντας ότι: «Το βιβλίο και κυρίως η προώθηση του παιδικού βιβλίου, αποτελεί για εμάς προτεραιότητα. Τα επόμενα χρόνια στόχος μας είναι να προχωρήσουμε στη δημιουργία της βιβλιοθήκης του μέλλοντος. Ενός πολυχώρου, που θα βασίζεται στην καινοτομία, τον εκσυγχρονισμό, την εξέλιξη».

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version