Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με ομάδα νέων από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών

AIGINIONEWS: Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με ομάδα νέων από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών AIGINIONEWS: Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με ομάδα νέων από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών

Μια ομάδα νέων με οπτική αναπηρία, από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα και του παρέδωσαν αντίτυπο του Συντάγματος της Ελλάδας στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης Braille.

Η μεταγραφή και εκτύπωση του θεμελιώδη νόμου της Ελληνικής Πολιτείας στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών έγινε από το ΚΕΑΤ στο πλαίσιο των ποικίλων δράσεων που αναπτύσσει για την επίτευξη της προσβασιμότητας και συμπερίληψης των ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα όρασης στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή.
Ο κ. Τασούλας συνεχάρη τους μαθητές και τους συνοδούς τους για την προσπάθεια και το σημαντικό έργο τους και τους διαβεβαίωσε ότι η Βουλή είναι πάντα ανοικτή για να τους υποδεχθεί και να τους ξεναγήσει στις εκθέσεις που παρουσιάζει σε χώρους της, αλλά και στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προσφέρει μέσω της διαδικτυακής πύλης της.

Ζήτησε μάλιστα από μία μαθήτρια να διαβάσει διά της αφής το άρθρο 21 του Συντάγματος, που αποτελεί τον πυλώνα του κοινωνικού κράτους.

Στην ομάδα των επισκεπτών ήταν η κ. Σοφία-Λευκή Χαμονικολάου (Διοικητής του ΚΕΑΤ και Πρόεδρος του Δ.Σ.), ο κ. Δημήτριος Σηφάκης (μέλος του Δ.Σ. – άτομο με οπτική αναπηρία), οι μαθήτριες Μαρία Ραμπαβίλα και Λουκία Κιρκινέζη και ο μαθητής Νικόλαος Κούτρας (και οι τρεις με οπτική αναπηρία) και ο κ. Αργύριος Μπίντζος (οδηγός και συνοδός).
 

Σημειώνεται ότι μέσω της διαδικτυακής πύλης της Βουλής οι επισκέπτες με προβλήματα όρασης μπορούν να συμμετέχουν στις διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες της έκθεσης «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων δύο αιώνες μετά» ακολουθώντας φωνητικές οδηγίες.

Επίσης με την επιχορήγηση της Βουλής έχουν ηχογραφηθεί 13 βιβλία παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, σε συνεργασία με τον οργανισμό «Διαβάζω για τους άλλους», τα οποία έχουν αναρτηθεί στο αποθετήριο ΟΜΗΡΟΣ – Υπηρεσία ομιλούντων βιβλίων και περιοδικών.

Στο ίδιο αποθετήριο έχουν αναρτηθεί το Σύνταγμα της Ελλάδας και ο Κανονισμός της Βουλής, που είναι διαθέσιμα σε μορφή ηχητικού βιβλίου και μέσω της διαδικτυακής πύλης της.

 


 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version