Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Πόρων με την συγγραφέα Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου

AIGINIONEWS: Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Πόρων με την συγγραφέα Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου AIGINIONEWS: Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Πόρων με την συγγραφέα Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου

Το Δημοτικό Σχολείο Νέων Πόρων επισκέφτηκε η συγγραφέας και παιδαγωγός με εξειδίκευση στην ψυχική υγεία κα Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου, μετά από πρόσκληση της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Δίου-Ολύμπου και της διευθύντριας του σχολείου κας Μαρίας Αθανασίου, το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, ημέρα στην οποία τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, o οποίος προάγει τις αξίες που πρεσβεύει η UNESCO παγκοσμίως.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διοργανώθηκε βιωματικό σεμινάριο, που επιμελήθηκε η διευθύντρια του σχολείου, με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών. Εκεί τα παιδιά ερμήνευσαν τραγούδια που αφορούν στη σωστή διατροφή, σε μουσική της Ανδρεάνας Ράπτη του Μουσικού Εργαστηρίου Allegro.

 

Στο τέλος της εκδήλωσης η συγγραφέας παρέλαβε από την διευθύντρια ένα λεύκωμα με φωτογραφίες του Ελβετού Φρεντερίκ Μπουασονά, ο οποίος αποτύπωσε πρώτος σε φωτογραφίες το 1913 όλη την ανάβαση στον Όλυμπο προς την κορυφή του τον Μύτικα, ως αναγνώριση της εκπαιδευτικής δράσης της συγγραφέα και ως ανάμνηση από την επίσκεψή της στο σχολείο των Νέων Πόρων.


 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version