Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Δήμος Κατερίνης: ΟΧΙ της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τις ανεμογεννήτριες στο Ελατοχώρι

AIGINIONEWS: Δήμος Κατερίνης: ΟΧΙ της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τις ανεμογεννήτριες στο Ελατοχώρι AIGINIONEWS: Δήμος Κατερίνης: ΟΧΙ της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τις ανεμογεννήτριες στο Ελατοχώρι

Ομόφωνα αρνητικά γνωμοδότησε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κατερίνης, στη διάρκεια τακτικής συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε  στο Δημαρχείο, στο πλαίσιο της διαδικασίας Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του έργου «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 29,40 MW»

 της εταιρείας με την επωνυμία «AIRENERGY ΠΑΠΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΙΚΕ», στη θέση «Παπά Χωράφια», των Δ. Βέροιας της Π.Ε. Ημαθίας και Δ. Κατερίνης της Π.Ε. Πιερίας, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Ειδικότερα, το σύνολο των μελών της επιτροπής γνωμοδότησε αρνητικά,

ενώ ο Θωμάς Αναστασιάδης απείχε της ψηφοφορίας.

 

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Γιώργος Νταντάμης: «Με δεδομένο την αρνητική εισήγηση και τους λόγους που επικαλούνται πρωτίστως η τοπική κοινότητα του Ελατοχωρίου, καθώς και οι παραγωγικοί φορές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή (επαγγελματίες, τουριστικοί φορείς, ένωση ξενοδόχων Πιερίας, Αναγκαστικός δασικός συνεταιρισμός, χιονοδρομικό κέντρο κ.α) εισηγούμαστε αρνητικά επί της ΜΠΕ Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 29,40 ΜW στη θέση «ΠΑΠΑ ΧΩΡΑΦΙΑ», Δ Ε Πιερίων, Δήμου Κατερίνης, Π Ε Πιερίων και ΔΕ Μακεδόνινος, Δήμου Βέροιας, Π Ε Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. (ΠΕΤ: 2111668022), διαβιβάζουμε το θέμα και την αρνητική γνωμοδότηση της επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση και ψήφιση».

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, ο κος Νταντάμης αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι, η περιοχή ΔΕ Πιερίων έχει ενταχθεί στα προς χρηματοδότηση ΤΠΣ (Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια), ενώ η προβλεπόμενη θέση εγκατάστασης του υπό μελέτη αιολικού πάρκου βρίσκεται σε απόσταση μικρή περίπου 3χλμ από τον οικισμό Ελατοχώρι.

Επιπλέον, έκανε λόγο για προχειρότητα της μελέτης, για μη εξέταση αναλυτικά των κοινωνικό - οικονομικών επιπτώσεων της δραστηριότητας στον τουρισμό (Χιονοδρομικό Κέντρο κ.α.) και στις υποδομές διανυκτέρευσης της περιοχής κ.ο.κ.

Επιπλέον, στην εισήγησή του, το μέλος ΕΠΖ, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δ.Κατερίνης Μαρία Τερζίδου, τοποθετήθηκε αρνητικά για την πραγματοποίηση έργων τοποθέτησης ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη, καθώς όπως ανέφερε «θα πλήξουν ανεπανόρθωτα την τουριστική ταυτότητα του προορισμού και θα προκαλέσουν πραγματική αφαίμαξη στο σύνολο των πραγματικών επιχειρημάτων, τα οποία στρατηγικά αναπτύσσουμε προκειμένου να αυξήσουμε την αναγνωρισιμότητα, εντός και εκτός συνόρων της χώρας και την τουριστική ανταγωνιστικότητα της περιοχής».


 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version