Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ: Έκτακτη σύσκεψη στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης για τις ανεμογεννήτριες-10/2/2022

AIGINIONEWS: Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ: Έκτακτη σύσκεψη στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης για τις ανεμογεννήτριες-10/2/2022 AIGINIONEWS: Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ: Έκτακτη σύσκεψη στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης για τις ανεμογεννήτριες-10/2/2022

Έκτακτη σύσκεψη για τις ανεμογεννήτριες. Συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων από τους Δήμους Κατερίνης, Βελβεντού και Σερβίων. Θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από 4 διακεκριμένους επιστήμονες!

Η Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων για την προστασία των Πιερίων οργανώνει εκτάκτως την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022, στις 18:00, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, ευρεία σύσκεψη με φορείς και συλλογικότητες, με στόχο τον συντονισμό των ενεργειών για την αντιμετώπιση της επικείμενης εγκατάστασης 7 ανεμογεννητριών στο όρος των Μουσών.
 Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με τη φυσική παρουσία των εκπροσώπων των φορέων ενώ οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη συζήτηση διαδικτυακά.

Για τον λόγο αυτό, μία ώρα πριν την έναρξη θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ο σύνδεσμος πρόσκλησης Zoom (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 100 άτομα).
 

Το πρόγραμμα των διαδικτυακών εισηγήσεων:


Τρύφωνας Κόλλιας, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, εξειδικευμένος σε ζητήματα περιβαλλοντικού και ενεργειακού Δικαίου: «Το νομικό οπλοστάσιο για την αντιμετώπιση της αλόγιστης εγκατάστασης ανεμογεννητριών».


 Γιώργος Μερτζάνης, Δρ. Βιολογίας – Ζωολογίας - Επιστημονικός Υπεύθυνος της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης για την άγρια ζωή και τη φύση «ΚΑΛΛΙΣΤΩ»: «Αιολικοί Σταθμοί: επιπτώσεις στα ορεινά οικοσυστήματα, τα μεγάλα θηλαστικά και τις τοπικές κοινωνίες: η περίπτωση των Πιερίων».


Χρήστος Ι. Κολοβός, Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός Ε.Μ.Π., Διδάκτωρ Μηχανικός Ε.Μ.Π., τ. Δ/ντής Κλάδου Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ Α.Ε. / Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας: «Αιολικά: Η οικονομική καταστροφή των καταναλωτών»


Δήμητρα-Λήδα Ράμμου, Υποψήφια Διδάκτορας Τομέα Ζωολογίας, Τμήμα Βιολογίας, ΑΠΘ


Διονύσιος Γιουλάτος, Καθηγητής Τομέα Ζωολογίας, Τμήμα Βιολογίας, ΑΠΘ: "Επιπτώσεις των αιολικών πάρκων στα θηλαστικά: η περίπτωση του λαγόγυρου"


Αποστόλης Καλτσής, Βιολόγος – Υπεύθυνος δράσεων διατήρησης στην Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία: «ΤΒΑ»


 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version