Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Αρχίζουν οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

AIGINIONEWS: Αρχίζουν οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής  της Ιεράς Μητροπόλεως  Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος AIGINIONEWS: Αρχίζουν οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στο πλαίσιο της εκκλησιαστικής της διακονίας με την πρωτοβουλία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων «OΣΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ».

 Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής από την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, καθημερινά, κατά τις απογευματινές ώρες 6.30-8.30, στη Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη.

Σκοπός και στόχος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής είναι η καλλιέργεια του πατροπαράδοτου εκκλησιαστικού ήθους και της αγάπης των σπουδαστών προς την εκκλησιαστική μουσική, η ανάδειξη νέων ιεροψαλτών και η δημιουργία βυζαντινών χορών που θα κοσμούν τα αναλόγια των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης, το ενδιαφέρον της Σχολής στρέφεται στη διατήρηση και διάδοση της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη διάσωση και ανάδειξη αυτού του είδους μουσικής.

Οι καθηγητές παραδοσιακών οργάνων είναι όλοι εγνωσμένης αξίας με πανεπιστημιακή επιστημονική κατάρτιση, και τα τελευταία χρόνια αναδεικνύουν το ταλέντο των παιδιών του νομού Πιερίας μέσα από τις μουσικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και τα μουσικά σύνολα Παραδοσιακής Μουσικής που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλ. 23510 77808 & 6974797105 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version