Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Δήμοι ή Περιφερειακή Ενότητα θα διορθώσουν τα προβλήματα χρόνων στην Πιερία

AIGINIONEWS: Δήμοι ή Περιφερειακή Ενότητα θα διορθώσουν τα προβλήματα χρόνων στην Πιερία AIGINIONEWS: Δήμοι ή Περιφερειακή Ενότητα θα διορθώσουν τα προβλήματα χρόνων στην Πιερία

Σοβαρά προβλήματα χωρίς λύση συναντάμε καθημερινά σε δήμους της Πιερίας που δεν αντιμετωπίζονται άμεσα και χρονίζουν,αναγκάζοντας τους κατοίκους σε μια κακή ποιότητα ζωής.

Δημοσιογράφοι γράφουν και επισημαίνουν, οι Δήμοι και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας , καθυστερούν η αδιαφορούν …

1.Ο Δήμος Κατερίνης ή η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα διορθώσει το πρόβλημα χρόνων (με την πρώτη νεροποντή μετατρέπονται σε λίμνη τα Δημοτικά νεκροταφεία )

Α) ΛΙΜΝΗ" ΤΑ... ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Για ακόμη μια φορά η είσοδος του Δημοτικού Κοιμητηρίου του Αγίου Λαζάρου και το «διαμέρισμα» με τους τάφους απέναντι από το Ναό, μετά την πρωινή νεροποντή της 20.8.2021, μετατράπηκε σε… λίμνη!

Η πρόσβαση των συγγενών των κεκοιμημένων, δυστυχώς, ήταν αδύνατη μέχρι τουλάχιστον τις πρώτες απογευματινές ώρες, παρεκτός κι αν κάποιος προσερχόταν με… ναυαγοσωστική λέμβο!

Καμία πρόβλεψη για το ζήτημα, κάθε φορά η ίδια κατάσταση! «Όλα τριγύρω αλλάζουνε… κι όλα τα ίδια… μένουν!»

ΥΓ. Η πρόσοψη των εγκαταλελειμμένων Αιθουσών του Κοιμητηρίου «εξωραΐστηκε», προφανώς, γιατί αυτή την βλέπουν οι διερχόμενοι ψηφοφόροι…
Η εσωτερική της πλευρά παραμένει ατημέλητη και αντιαισθητική, προφανώς, γιατί οι ενταφιασμένοι, που απολαμβάνουν την… θέα της δεν ψηφίζουν πλέον...
Μ.Ν.Ε.
ΠΗΓΗ- lefteria blogspot

 

Β) ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΔΗΓΟΙ! ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟ ΧΑΝΤΑΚΙ ΚΑΤΑΜΕΣΗΣ...ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
Απίστευτη είναι η εικόνα που υπάρχει εδώ και μέρες στην οδό Αγίας Αικατερίνης στο κέντρο της Κατερίνης, όπου στη μέση του δρόμου δημιουργήθηκε ένα τεράστιο χαντάκι και το οποίο αποτελεί μεγάλο κίνδυνο και παγίδα για τους οδηγούς κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά προκαλεί και βλάβες στα οχήματα.
Χαιρετίσματα στην διοίκηση του δήμου...
ΠΗΓΗ- lefteria blogspot

 


2.Ο Δήμος Δίου -Όλυμπου ή η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα διορθ ώσει το πρόβλημα χρόνων στον Παραλιακό της Λεπτοκαρυάς ( Τουρισμός πασπαλισμένος με σκόνη του χωματόδρομου δεν βοηθά ούτε κατοίκους, ούτε ξενοδόχους και φυσικά την τουριστική προβολή της Πιερίας )

Παραλιακός Λεπτοκαρυάς

ΜΑΣ ΧΟΡΤΑΣΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ … ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΚΟΝΗ
Η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων που διαμένουν κοντά και δίπλα στον παραλιακό δρόμο της Λεπτοκαρυάς Πιερίας, από τις κατασκηνώσεις των Ευαγγελικών μέχρι τα όρια της γειτονικής Σκοτίνας, στην κυριολεξία ξεχείλισε.
Αιτία η πλήρης εγκατάλειψη του δρόμου στη διαχρονική φθορά. Πρώτο πρόβλημα η διάβρωση ακτής και κατά επέκταση η καταστροφή του χωματόδρομου την οποία προκαλούν τα θαλάσσια κύματα τους χειμερινούς μήνες. Δεύτερο και εξ ίσου σημαντικό, η σκόνη που προκαλείται από τα διερχόμενα οχήματα που υπό μορφή σύννεφου τους θερινούς επικάθεται στις γειτονικές οικίες, «χρωματίζοντας» τες με το δικό της … πινέλο. Αλλά και το σημαντικότερο. Εισπνεόμενη η σκόνη δημιουργεί αναπνευστικά προβλήματα στους κατοίκους και τους τουρίστες, καθώς και στους διερχόμενους πολίτες και βέβαια στους λουόμενους.
Διερωτώμαι αν ισχύει εδώ, ότι ο σεβασμός στην υγεία όλων μας είναι αδιαπραγμάτευτος.
Το ευτράπελο. Τάξιμο χρόνων. Αναγγέλλουν οι αρμόδιοι. Υπομονή, ότι σύντομα το έργο του παραλιακού δρόμου με επεμβάσεις στήριξης και ασφαλτόστρωσης οσονούπω ξεκινά και θα ολοκληρωθεί.
Εις μάτην. Οι κάτοικοι περιμένουν. Μάλιστα τον περυσινό μήνα Ιούλιο δημοσίευμα με δήλωση αντιδημάρχου Δίου-Ολύμπου, ανέφερε: «Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από το Ταμείο Αλιείας. Το αργότερο το καλοκαίρι του 2021, δηλαδή σε ένα έτος ο δρόμος θα έχει παραδοθεί.»
Το έτος 2021 όχι μόνο ήλθε αλλά σιγά-σιγά ολοκληρώνει τον κύκλο του, το έργο όμως στις καλένδες.
Φέτος, πριν περίπου δυο μήνες, το Ταμείο Αλιείας αποσύρεται και στη θέση του εμφανίζεται ο Υφυπουργός Οικονομικών να δηλώνει παρουσία εκπροσώπων των δύο βαθμών της αυτοδιοίκησης (όλοι χαρούμενοι στη φωτογραφία του δελτίου τύπου), ότι εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση και άμεσα προχωρά το έργο. Ποιο είναι τελικά το αληθές;
Καλά και ωραία όλα αυτά. Όμως μέχρι να δουν οι κάτοικοι «φως» στον ορίζοντα τι γίνεται κυρίες-κύριοι της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης;
Θα καταβρέχουν οι κάτοικοι της περιοχής, όχι μόνο της πρώτης γραμμής, το δρόμο για να γλυτώσουν από την επικίνδυνη σκόνη που βλάπτει την υγεία τους, ενώ το χειμώνα θα αγωνιούν μήπως η θάλασσα εισέλθει στις οικίες τους.
Για τους πολίτες που δεν μπορούν να περιμένουν άλλο, δώστε μια προσωρινή λύση, γιατί όπως ορθά αναφέρει ο λαός μας … δεν πάει άλλο. Επιστρώστε το δρόμο με ασφαλτικό τρίμα ή με οποιοδήποτε υλικό. Επαναλαμβάνω έστω προσωρινή λύση.
Τα περί καθυστέρησης ότι πρέπει να τακτοποιηθούν τα όρια κάποιων οικοπέδων, αυτά δεν απασχολούν και δεν αγγίζουν τους πολίτες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Είναι δικό σας θέμα, λύστε το και μην αναζητείτε δικαιολογίες.
Στη διάθεσή μου βρίσκεται σημαντικός αριθμός υπογραφών διαμαρτυρίας.
Οι υπογραφές εκφράζουν ανθρώπους που πληρώνουν τους νόμιμους φόρους στην πολιτεία και στην αυτοδιοίκηση, αλλά είναι μάλλον πολίτες δεύτερης κατηγορίας, παιδιά ενός κατώτερου Θεού.


Ακόμα και οι τουρίστες που διαμένουν στη γειτονική μεγάλης χωρητικότητας ξενοδοχειακή μονάδα της Λεπτοκαρυάς, Ποσειδών Παλλάς, στον καθημερινό τους περίπατο αποθανατίζουν, ως αξιοθέατο σύγχρονης πολιτισμένης χώρας, τον μοναδικό παραλιακό δρόμο … υψηλών τουριστικών προδιαγραφών.
Εν κατακλείδι για να μην χαλάμε και τις καρδιές μας. Να είστε βέβαιοι ότι θα σας συγχαρούμε όταν δούμε να δίδετε λύση στο πρόβλημα που σας επισημαίνω. Ως τότε θα καταγγέλλουμε την μη επίλυσή του. Και βέβαια θα χαριτολογούμε όταν κατά καιρούς διαβάζουμε δηλώσεις σας για προσφορά ποιοτικού τουρισμού και άριστων υποδομών στην Πιερία. Περιλαμβάνετε και τον παραλιακό της Λεπτοκαρυάς στα περί ποιότητας και άριστων υποδομών;
Η φράση «Αιδώς Αργείοι» από την Ιλιάδα του Ομήρου, πάντα επίκαιρη.
ΠΗΓΗ- Περικλής Χατζηγιάννης


3.Ο Δήμος Πύδνας - Κολινδρου ή η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα διορθώσει το πρόβλημα στη Μ. Γέφυρα  Οι κάτοικοι της Μεγάλης Γέφυρας του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού διαμαρτύρονται συνεχώς και δεν τους ακούει κανένας!!!

ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ -ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ -ΣΚΟΤΩΣΤΡΕΣ - ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΦΥΡΑ

Είναι αυτό πεζοδρόμιο στο κεντρικό δρόμο του χωρίου για να περπατήσει άνθρωπος η παιδί , είναι στην κυριολεξία διαλυμένο με μπόλικη βλάστηση και χωρίς ασφάλεια.
Προσπαθείς να περάσεις με το καρότσι του παιδιού σου και είναι αδύνατο!
Αναγκαστικά πρέπει να κατέβεις να περπατήσεις στο κεντρικό δρόμο δηλαδή στην (Παλαιά εθνική οδό προς Αλεξάνδρεια ) με κίνδυνο ατυχήματος.
Ο Δήμος ή η Περιφέρεια θα διορθώσει το πρόβλημα χρόνων στη Μ. Γέφυρα
ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΔΝΑΣ -ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
Οι κάτοικοι της Μεγάλης Γέφυρας του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού διαμαρτύρονται συνεχώς και δεν τους ακούει κανένας!!!

 

Κύριοι της ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣΠΙΕΡΙΑΣ & του ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
Κύριοι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ που θα ξαναζητήσετε ψήφο

καλησπέρα σας
ονομάζομαι ( Καλφ---- Δήμ---- )ήμουν κάτοικος μεγάλης γέφυρας μέχρι τα 18, οι γονείς μου ζουν και εργάζονται στο χωριό τους οποίους επισκέπτομαι πολύ συχνά! τα τελευταία πέντε χρόνια ερχόμαστε με τα παιδιά μας κ εγώ και η αδερφή μου στο χωριό! σας το αναφέρω γιατί πριν τα παιδιά δεν το είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία!
υπάρχει πεζοδρόμιο στο κεντρικό δρόμο το οποίο είναι στην κυριολεξία διαλυμένο! προσπαθείς να περάσεις με καρότσι και είναι αδύνατο! και αναγκάστηκα πρέπει να κατέβεις στο κεντρικό δρόμο με κίνδυνο ατυχήματος!
θα σας στείλω και φωτογραφίες!
οι κάτοικοι διαμαρτύρονται συνεχώς και δεν τους ακούει κανένας
πρόσφατα ήρθε η κυρία Μαυρίδου για να βγει φωτογραφίες ότι θα γίνει το πεζοδρόμιο
εν έτη 2021 και να μιλάμε για τα αυτονόητα!
είναι ντροπή το λιγότερο που μπορώ να αναφέρω
Κοιτάξτε σας παρακαλώ πως μπορεί να περάσει το καρότσι?
Η φωτογραφία είναι χθεσινή
Αναγκαζόμουν και κατέβαινα στο δρόμο με κίνδυνο να συμβεί κάτι σοβαρό!
Το πεζοδρόμιο κανονικά θα έπρεπε να έχει και κάγκελα και από την έξω πλευρά γιατί μιλάμε για την παλαιά εθνική οδό έναν δρόμο με πάρα πολύ κίνηση!
Και κάτι ακόμα αποφάσισαν να φτιάξουν την παιδική χαρά του χωριού μας μετά από 15 χρόνια! βάλανε μια τσουλήθρα μέχρι τώρα!! η οποία είναι άκρως ακατάλληλη για μικρές ηλικίες

Κοιτάξτε μόνο αυτό δεν πληροί καμία ασφάλεια η συγκεκριμένη τσουλήθρα! θα σας στείλω και άλλες φωτό!

Μια βόλτα μέχρι το χωριό θα σας πείσει για αυτά που αναφέρω! μιλάμε για κατάντια! ένας οικισμός στο έλεος του
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!


ΠΗΓΗ - aiginionews.gr


 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version