Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Κατερίνη: Παράθυρο στη γνώση & ψυχαγωγία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

AIGINIONEWS: Κατερίνη: Παράθυρο στη γνώση & ψυχαγωγία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη AIGINIONEWS: Κατερίνη: Παράθυρο στη γνώση & ψυχαγωγία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Το γεμάτο ενθουσιασμό δημιουργικό καλοκαιρινό ταξίδι με πρωταγωνιστές 300 και πλέον παιδιά ηλικίας 4 έως 8 ετών οδεύει στον τελευταίο του για φέτος σταθμό.

Ο λόγος για τις όμορφες εμπειρίες και ποικίλες δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης, με σκοπό την προαγωγή της φιλαναγνωσίας και την ευαισθητοποίηση των μικρών της φίλων, οι οποίες ολοκληρώνονται στις 31 Αυγούστου.

Ήδη τα παιδιά με ανεξάντλητο κέφι, ενεργό ενδιαφέρον και μεγάλη ανταπόκριση παρακολούθησαν τον Ιούλιο το πρόγραμμα «Ώρα για Φαγητό!», που είχε ως έως στόχο να τα φέρει σε επαφή μέσα από παιχνίδια και συζητήσεις με θέματα που αφορούν στη διατροφή, όπως π.χ. να γνωρίσουν ορισμένες από τις κατηγορίες τροφών, να αντιληφθούν την επίδραση της σωστής διατροφής στην ανάπτυξη του ανθρώπου, να αλληλοεπιδράσουν.

Επιπλέον, τον Αύγουστο με θέμα «Φυτά, η πηγή της ζωής!» τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν διάφορα είδη φυτών και τις ιδιότητές τους, να μάθουν να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον και την φύση, να ανακαλύψουν τις ευεργετικές αξίες των φυτών προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον μέσα από τις λειτουργίες ανάπτυξής τους, να έρθουν σε επαφή με έργα τέχνης γνωστών ζωγράφων που ασχολήθηκαν με τη φύση και να γίνουν μικροί συγγραφείς ιστοριών σχετικές με τα λουλούδια και το περιβάλλον.

«Στόχος μας είναι οι εκπαιδευτικές δράσεις της δημοτικής βιβλιοθήκης Κατερίνης να ανοίξουν για τα παιδιά μας ένα παράθυρο στον κόσμο της γνώσης συνδυάζοντας την ψυχαγωγία και το παιχνίδι με την καλλιέργεια της αγάπης για το βιβλίο» σημειώνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Οργανισμό Πολιτισμού και προς όλους τους συντελεστές αυτής της εξαιρετικής πρωτοβουλίας.

«Μέσα από δράσεις που σχεδιάζουμε στόχος μας είναι τα παιδιά να «ταξιδεύουν» στον κόσμο της γνώσης σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς» επισημαίνει από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Γιώργος Τσιαλός σημειώνοντας ότι: «Το βιβλίο και κυρίως η προώθηση του παιδικού βιβλίου, αποτελεί για εμάς προτεραιότητα».
 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version