Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Βιώνουμε την αδικία και τον καθημερινό πόνο

AIGINIONEWS: Βιώνουμε  την αδικία και τον καθημερινό πόνο AIGINIONEWS: Βιώνουμε την αδικία και τον καθημερινό πόνο

Ο κόσμος θα άλλαζε μονομιάς μόνο εάν γνωρίζαμε όλοι μας συγχρόνως τί γίνεται, για να μην επιτρέπουμε τους εαυτούς μας να χρησιμοποιούνται από αυτό το σατανικό σκηνικό που βλέπουμε γύρω μας και ανεχόμαστε.

Ένας πρωθυπουργός μονίμως σε διακοπές επιδεικνύει την κορμάρα του, επειδή το μυαλό όχι μόνον δεν κρύβεται μέσα στην γκλάβα κάθε ανθρώπου, αλλά δεν υπάρχει για να το εξασκήσει. Μόνιμη σκέψη του να σώσει τους Έλληνες από έναν «ιό», που εάν δεν υπήρχαν τα τεστ του κοροδοϊού για να επισημαίνουν τους «ασυμπτωματικούς», δεν θα συνέβαινε το απαρτχάιντ στην κοινωνία μας, ώστε να προχωρήσουν στον νατιβισμό κατά των Ελλήνων και ανθρώπων γενικότερα παγκοσμίως.
Όταν τους το λες αυτό σε θεωρούν «συνωμοσιολόγο». Όταν τους επισημαίνεις κάτι δεν πάει καλά σ’ αυτή την χώρα, σε κοιτάνε παράξενα και σε κατηγορούν γιατί έφυγες στο εξωτερικό, επειδή έχουν συνηθίσει να ζουν με το λιγοστό εισόδημα, την κυνηγημένη ζωή του ταλαίπωρου και μονίμως το χέρι στη τσέπη να πληρώνουν τα διόδια και τους υψηλούς λογαριασμούς για μία φθηνή ζωή δίχως νόημα.
Να κάνουν την μαύρη εργασία, και μετά να κλείνονται σαν τα ποντίκια σπίτι για να κοιμηθούν μπροστά από το χαζοκούτι και στον καναπέ ή να πάνε ν’ αράξουν στην καφετέρια. Να ζήσουν με ένα τσιμεντένιο περιβάλλον σε μία κακάσχημη ζωή και πόλη που το μόνο που της κλέβουν είναι το πράσινο για να κτίζουν τσιμεντόκουτα.
Καίνε τον κόσμο και του κόβουν το νερό με το ρεύμα. Στην χούντα θυμάμαι πηγαίναμε τα σχολεία και κάναμε αναδάσωση μετά από κάθε πυρκαγιά.
Σήμερα, «αναδάσωση» σημαίνει περισσότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον με μεταλλικούς άχαρους αντιαισθητικούς στήλους που την βαπτίζουν «πράσινη ενέργεια», και κανείς δεν λέει πως θα τους ξεφορτωθούν μετά από 30 χρόνια. Συν του ότι πρέπει να φυτέψουν και τις κεραίες του 5G για να φέρουν την τεχνολογία τους σε κάθε χωριό και άκρη της υπαίθρου, γιατί το δέντρο εμποδίζει. «Όλα τα ’χει η μαριορί ο φερετζές τής έλειπε»!
Καταργήσανε τον λιγνίτη, κι η Γερμανία λέει «γεια» στην πυρηνική ενέργεια της και καίει λιγνίτη. Καλά που υπάρχει η Αποικία του νότου «Ελλάς Α.Ε.» να τον προμηθεύεται, και μάλιστα τσάμπα!
Εάν ξέραμε την αξία μας σαν άνθρωποι, θα παραμέναμε σαν τις μέλισσες κυνηγώντας στα λουλούδια το μόριο της γύρης για να δημιουργήσουμε αυτό που χάσαμε.

Αυτό που νομίζουμε τώρα ότι τρώμε για κουτόχορτο, αλλά επειδή μας μετέτρεψαν σε μύγες, συνηθίσαμε και τα σκατά μέσα στο αδηφάγο λεξιλόγιο του άχρηστου υλικού και πνευματικού φαγητού που μας δίνουν καθημερινά.
Όταν κατάλαβα την διαφορά μεταξύ αλήθειας και πραγματικότητας, ξεκίνησα με την υπόθεση ότι ο κόσμος είναι άνω κάτω κι ότι όλα είναι λάθος.

Λάθος άνθρωποι είναι στην φυλακή όσο και λάθος άνθρωποι στις κοινωνικές θέσεις και αξιώματα.

Λάθος άνθρωποι κι οι λιγοστοί που είναι πλούσιοι, αφού δεν υπάρχει ανταγωνιστικότητα, αφού κι ο πλούτος ακόμη χαρίζεται με ρουσφέτι. Ώστε αντί να απαιτείται μία μικρή αναπροσαρμογή για να λυθεί το μέγα πρόβλημα των οικονομιών του κόσμου, αντιθέτως απαιτείται μία δραστική ανακατανομή πλούτου για να πληρώνουν πάλι οι πολλοί.
Το ίδιο ακριβώς που συνέβη με τους ολίγους ασθενείς του ιού, αφού εξαφάνισαν ως δια μαγείας την λέξη «γρίππη» και μπόλιασαν το σύνολο του πληθυσμού για να μην πεθάνουν αυτοί οι λίγοι που πέθαιναν κάθε χρόνο από την γρίππη.
Κι αυτός ο αγγελικά πλασμένα Ηλίθιος κόσμος θέλει να ονομάζεται μετά απ’ όλα αυτά και «προοδευτικός» ή «μοντέρνος» ή «τεχνολογικός».
Κι αντί να του λένε τί θέλουν να κάνουν (αλήθεια), του χρυσώνουν ένα προαναγγελθέν χάπι εδώ και μία 20ετία και κυνηγάνε τον πολίτη να το πάρει με την βία για να τον σώσουν από κάτι ανύπαρκτο που το έφεραν για να τον παγιδεύσουν στο ανίερο που είχαν στα σχέδια (των σατανιστών κι όχι «σοφών») εδώ και πάνω από 100 χρόνια (πραγματικότητα).
Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σκεφτούμε την κατάσταση του κόσμου που χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο, παρά να βελτιωθεί προσωρινά με όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί και λαμβάνονται καθημερινά.

Όλα όντως είναι Κουλουβάχατα (Όλα σε ένα), επειδή δεν δίνονται οι πρέπουσες λύσεις.
Εάν δεν το συνειδητοποιούν αυτό όσοι ζουν στην κοσμάρα τους βολεμένοι πίσω από κάτι προσωρινό και μόνιμο, αφού είτε κρατικοδίαιτοι (θα) είναι κάποιοι είτε (θα) πληρώνονται από το Σύστημα που διοικεί τον κόσμο ζώντας μονίμως σε βάρος του –σαν κάτι θείτσες που βγαίνουν κάθε λίγο και λιγάκι να κάνουν ανίερη κριτική, για να μας θυμίζουν πώς έπαιρναν όλα αυτά τα χρόνια την σύνταξη της μητέρας και του πατέρα τους, κι ας δήλωναν «πλούσιοι».

Και λέω μονίμως, επειδή αναλαμβάνουν να τον διοικούν τα παιδιά, οι συγγενείς κι οι ομογάλακτοί τους – ή οι μονίμως ανεπάγγελτοι εγκάθετοι επαγγελματίες κληρονόμοι.
Στο σύνολο του κόσμου απευθύνομαι που βιώνει την αδικία και τον καθημερινό πόνο, που πάει μετά την δουλειά στο λιοπύρι να κάνει ένα μπάνιο σπίτι του και δεν έχει νερό ή ρεύμα να αναπαυθεί και να ξεκουραστεί για να συνεχίσει την επομένη, κι ας πληρώνει τον λογαριασμό υπέρμετρα σαν να ζει στην Ελβετία.

Δεν απευθύνομαι στους έχοντες την πολυτέλεια να τρώνε πίτσες και έτοιμο φαγητό και να είναι μονίμως στην πολυθρόνα χαϊδεύοντας και μυρίζοντας τα πούρα τους, αντί να ικανοποιούνται με κάτι καλύτερο.

Μιας κι η εργασία τους είναι ένα μονίμως εξασφαλισμένο εισόδημα άνευ αντικειμένου και δίχως να κυκλοφορούν στον δρόμο, παρά μόνο για να πίνουν καφέ ή να αγοράσουν τα ακριβά τους ψώνια.

Και φυσικά δεν απευθύνομαι σε αυτούς που αρχίζουν να σκέφτονται ότι «τα πράγματα είναι καλά», αφού έτσι τους βολεύει, κι ας υπάρχουν «μικρά προβληματάκια», αφού έτσι κι αλλιώς «έτσι είν’ η ζωή».
 

Αν κοιτάξεις όμως μέσα σου βαθιά σαν άνθρωπος σκεπτόμενος, κι όχι μόνον για την πάρτη σου, και δεν ικανοποιείσαι από αυτά που βλέπεις γύρω σου, εάν σου έχει μείνει τουλάχιστον ακόμη λίγο μυαλό. Και τρομάξεις με αυτό που δεν έβλεπες μέχρι σήμερα, για να είσαι σε θέση να πεις και ένα ΟΧΙ, κι όχι μόνον τα «ναι» που βολεύονται οι βολεμένοι.
Αν παραδεχτείς ότι οι ειδήσεις με την πλύση του εγκεφάλου που δέχεσαι οργανωμένα και καθημερινά δεν είναι η «ανυπακοή του πολίτη», και ξυπνήσεις κάποια στιγμή και πεις δυνατά, «Όχι βρε, δεν είναι η ανυπακοή του πολίτη», που φέρνει την αναταραχή που ζούμε, «αλλά η ανυπακοή του πολιτικού που αθετεί τις εντολές του πολίτη». Τότε, ίσως και να μην υπήρχε καν θέμα να παίξει στις τηλεοράσεις ούτε στα νέα των εφημερίδων και φυλλάδων που χρηματοδοτούνται για να λένε τ’ αντίθετα.

Η κοινωνία διοικείται από λάθος ανθρώπους που ψηφίζουν νόμους για λάθος ανθρώπους.
Η ζωή τερματίζεται μέσα από τις λάθος αποφάσεις αυτών των ανθρώπων, που δεν έπρεπε καν να βρίσκονται εκεί πάνω, γιατί πρέπει κάποιος να τους στείλει στα εξωτικά νησιά που έχουν τις «οφ σορ» εταιρείες τους, να κάνουν εκεί τις διακοπές τους μονίμως και να μην το παίζουν «πολιτικοί», αλλά θεατρίνοι.
Αφού το μόνο που κάνουν καλύτερα είναι στο να υποκρίνονται φορώντας την μάσκα μπροστά στον φακό για την φωτογραφία, και να την βγάζουν μετά για να κάνουν τις συναντήσεις τους με τους «υψηλούς» καλεσμένους τους.
Μήπως κάποιος πρέπει τουλάχιστον να τους τερματίσει, για να αρχίσει ο Κόσμος να ζει και πάλι;
Μήπως κάποιος πρέπει επιτέλους να ξυπνήσει τον κόσμο και να του διδάξει να γίνει και πάλι άνθρωπος, για να μην κοιμάται από φόβο με τον φόβο των απανθρώπων στο κεφάλι του;

ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ!

 

Του Νίκου Πρασσά

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version