Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Εσπερίδα της ΑΧΕΠΑ Κατερίνης ΜΕ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ

  AIGINIONEWS: Εσπερίδα της ΑΧΕΠΑ Κατερίνης ΜΕ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ AIGINIONEWS: Εσπερίδα της ΑΧΕΠΑ Κατερίνης ΜΕ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ

Εντυπωσίασε και καθήλωσε το κοινό η επιστημονική εσπερίδα με θέμα ««Πρόοδοι στη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου» που διοργάνωσε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ), το τμήμα ΑΧΕΠΑ-Κατερίνης «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ HJ-39».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Αντικαρκινική Εταιρεία Μακεδονίας-Θράκης και τέθηκε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο
Παθολόγος-Ογκολόγος, Δρ Χρήστος Εμμανουηλίδης.
Χαιρετίζοντας την εσπερίδα ο Κυβερνήτης της ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ, Ευστάθιος Κεφαλίδης, αφού αναφέρθηκε στις αρχές του Ελληνισμού που είναι η ελευθερία, η δημοκρατία, η φιλανθρωπία και η αριστεία και οι οποίες αποτελούν και την κορωνίδα της λειτουργικής πορείας της ΑΧΕΠΑ, επισήμανε: «Κεντρικό σημείο αναφοράς της οργάνωσης μας, είναι η υπεράσπιση των αξιών που θέλουν τους Έλληνες σημαντικούς, ευτυχισμένους και πετυχημένους ανθρώπους. Οφείλουμε να υπενθυμίζουμε σε όλο τον κόσμο ότι στις αρχές του Ελληνισμού που είναι οικουμενικός, οικοδομήθηκε ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός. Θερμά συγχαρητήρια για την τόσο ενδιαφέρουσα επιστημονική σας εκδήλωση.»
Ο πρόεδρος του τμήματος ΑΧΕΠΑ-Κατερίνης «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ HJ-39», ιατρός Δρ Παναγιώτης Ταρενίδης, προλογίζοντας της εσπερίδα γνωστοποίησε τους στόχους και τις δράσεις της οργάνωσης, ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της, σκιαγράφησε το περίγραμμα των επόμενων δραστηριοτήτων, καταλήγοντας: «Η ΑΧΕΠΑ η μεγαλύτερη ομογενειακή και Ελληνική οργάνωση η οποία πλησιάζει τα εκατό χρόνια προσφοράς στον άνθρωπο, ξεκίνησε στην Ατλάντα με πρωτοβουλία οκτώ συμπατριωτών μας. Σκοπός τους η βοήθεια στους Έλληνες και η μεταλαμπάδευση σε ολόκληρο τον κόσμο των οικουμενικών αξιών του Ελληνισμού. Δηλαδή η δημοκρατία, η ελευθερία, η κοινωνική προσφορά.

Η εσπερίδα μας με θέμα τον καρκίνο, ένα τόσο σημαντικό θέμα, αποτελεί την πρώτη από μια σειρά ανάλογων πρωτοβουλιών μας έτσι ώστε να γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε από τα κατάλληλα πρόσωπα, το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Είναι βέβαιο ότι οι εισηγητές μας θα συμβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση. Τους ευχαριστώ πολύ, όπως και όλους εσάς που μας τιμάτε με την παρουσία σας.»
Ακολούθησε η τοποθέτηση του Σταύρου Λάμπρου, προέδρου του παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης, ο οποίος στάθηκε στους στόχους και δράσεις της Αντικαρκινικής Εταιρείας και ειδικότερα του παραρτήματος Μακεδονίας-Θράκης, τονίζοντας: «Προσπαθούμε να ξεπεράσει ο ασθενής το φόβο με το άκουσμα του καρκίνου και ψύχραιμα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Θεωρώ ότι το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό. Η πρόληψη και η ενημέρωση αποτελούν τους πυλώνες της Αντικαρκινικής μας Εταιρείας.»
Ο ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ. Κωνσταντίνος Πολυζωΐδης, πρόεδρος της Επιστημονικής
Επιτροπής του παραρτήματος Μακεδονίας-Θράκης, αφού παρουσίασε το βιογραφικό του κεντρικού ομιλητή Δρ. Χρήστου Εμμανουλίδη, είπε: «Ο καρκίνος μπήκε στην καθημερινότητά μας. Το έτος 2050 θα αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου, αλλά και το αισιόδοξο ότι το πενήντα της εκατό των ασθενών θα ιαθεί. Οι αιτίες του καρκίνου, το περιβάλλον και η κληρονομικότητα.
Ο κεντρικός ομιλητής της βραδιάς ο Παθολόγος-Ογκολόγος, Δρ Χρήστος Εμμανουηλίδης αναπτύσσοντας το θέμα: «Πρόοδοι στη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου» γνωστοποίησε μέσω στοιχείων και πινάκων τα αίτια της νόσου και τις προόδους στον τομέα των θεραπειών, επισημαίνοντας: «Πρέπει να απομυθοποιήσουμε το τέρας που λέγεται καρκίνος. Η άγνοια δημιουργεί φόβο. Αν γνωρίζουμε τον αντίπαλο τον νικάμε καλύτερα. Η γνώση είναι δύναμη.

Στην Ελλάδα κάθε χρόνο τα κρούσματα του καρκίνου ανέρχονται στις πενήντα χιλιάδες.

Οι μισοί δυστυχώς χάνουν τη μάχη με τη ζωή.

Η έγκαιρη διάγνωση θεραπεύει. Η ανοσοθεραπεία έχει θετική εξέλιξη στην καταπολέμηση της νόσου.»
Ολοκληρώνοντας ο κ. Εμμανουηλίδης, ανέφερε ότι οι αρχές ζωής για τον καρκινοπαθή πρέπει να διέπονται γύρω από τις παρακάτω σημαντικές έννοιες, οι οποίες πρέπει να αποτελούν την καθημερινή του κορωνίδα:

«Συνεργασία-αλληλοκατανόηση-αξιοπρέπεια-θάρρος-αισιοδοξία-δράση-στοχασμός-φιλοσοφία-μελέτη-χαρά-νοιάξιμο-ΑΓΑΠΗ»
Τέλος από μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, χαιρέτησε την εσπερίδα το διοικητικό μέλος Κωνσταντίνος Μπαλτούμας, ενώ με επιστολές τους χαιρέτισαν την εκδήλωση, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, οι Βουλευτές Πιερίας, Ξενοφών Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Σάββας Χιονίδης, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας, Γεώργιος Καπετανάκης.
Την εσπερίδα συντόνισε και παρουσίασε, ο Περικλής Χατζηγιάννης.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version