Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ο Θεοχάρης Μπικηρόπουλος παρουσιάζει το βιβλίο του στη Θεσσαλονίκη ΔΕΥΤΕΡΑ 17 Σεπτεμβρίου 2018

«Ο Κένταυρος που αγαπούσε τη Γοργόνα» είναι ο τίτλος του μυθιστορήματος του συγγραφέα Μπικηρόπουλου Θεοχάρη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ..

Στις 650 σελίδες του ξεδιπλώνεται η συγκλονιστική ιστορία της πολυτάραχης ζωής του ασυμβίβαστου γεωπόνου Αχιλλέα Λεβεντόπουλου, που ξεκινάει από την εφηβεία του, την πρωτομαγιά του 1994 στους πρόποδες του Ολύμπου και φτάνει μέσα από τις περιπλανήσεις του σε έναν νέο κόσμο στο 2032 μ. Χ.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε τέσσερις δεκαετίες: η μυθοπλασία δένει σφιχτά με την πραγματικότητα, ρίχνοντας φως, στα υπόγεια της ψυχής, στα όνειρα και τις πληγές, στη φαντασία και την πραγματικότητα, στις εικασίες και τον ρεαλισμό. Ένα ταξίδι στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, στην Ελλάδα της ευδαιμονίας και της κρίσης, της παρακμής και της ελπίδας,  στις δύο όψεις της ζωής. Κινητήριος δύναμη μα και τροχοπέδη, οι φλογεροί έρωτες. Ο Αχιλλέας αγωνίζεται σκληρά για   να πραγματοποιήσει το όνειρό του ακολουθώντας μια αντισυμβατική πορεία. Είναι ο άντρας που ονειρεύεται και ποθεί κάθε γυναίκα.

Είναι ο άντρας που ζηλεύουν … οι άντρες. Ανοίγει και κλείνει κύκλους, ώσπου αποφασίζει να κατασταλάξει και να κάνει νέα αρχή,  να προσηλωθεί με ευλάβεια, στους στόχους και τα όνειρά του. Ξαφνικά τότε όλα αλλάζουν: τίποτα δεν ήταν όπως φανταζόταν, τίποτα δεν έφτανε ως εκεί που επιθυμούσε. Στην πολυκύμαντη ζωή του, τίποτα δεν του χαρίζεται, τίποτα δεν είναι εύκολο. Έρχεται αντιμέτωπος με όλα όσα αρνούνταν, με όλα όσα απεύχονταν. Φτάνει στα όριά του,  στα πρόθυρα της καταστροφής. Ο ακατάβλητος χαρακτήρας του δεν του επιτρέπει να εγκαταλείψει τον αγώνα. Συνεχίζει με πείσμα. Μόνος. Πέφτει και ξανασηκώνεται και πάλι από την αρχή.

Θα υπερβεί τις κόκκινες γραμμές της ζωής του; Θα φτάσει τελικά στον προορισμό του; Θα βρει το μυστικό της ευτυχίας της ζωής;

Ένας  ύμνος στο αδάμαστο ανθρώπινο πνεύμα, στην αναζήτηση του ιδανικού, στον αέναο αγώνα της ζωής, μια σιωπηλή κραυγή για την ανέφικτη κατάκτηση της ευτυχίας,  ένα ερωτικό μυθιστόρημα με σκηνές γεμάτες έξαψη, πάθος, σεξ,  αγωνία  και  απροσδόκητη τροπή. Ένα λογοτεχνικό έργο που αναμοχλεύει τα  πανανθρώπινα διλήμματα οδηγείτον αναγνώστη στην αναζήτηση του εσωτερικού του κόσμου, να ταυτιστεί με πρόσωπα, να γελάσει και να κλάψει με τους ήρωες  και εν κατακλείδι να κατακτήσει τη σωτηρία της ζωής. Ένα μυθιστόρημα που σε συγκλονίζει.

 Τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου στη Θεσσαλονίκη,  στις 7 μμ στο χώρο του θεάτρου ΜΑΙΩΤΡΟΝ επί της οδού Αθηνάς 21,  άνωθεν οδού Ολυμπιάδος, στην περιοχή του Τουρκικού Προξενείου δίπλα από τη ΡΟΣΙΝΙΟΛ.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο ηθοποιός –σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας  Σταύρος Παρχαρίδης.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ποιητής Γρηγόρης Τριγλίδης  και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί, Αχιλλέας Δημητριάδης και Χριστίνα Νασιάδου.  

Είσοδος ελεύθερη.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version