Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Μαλλιά: Πώς να τα προστατέψετε από την παγωνιά

Αιφνίδιο κύμα ψύχους. Απότομες αλλαγές θερμοκρασίας, πρέπει  να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να ανταπεξέλθουν στις αντιξοότητες του χειμώνα χωρίς να χάσουν τη λάμψη, τη ζωντάνια και την απαλότητά τους.

Το μυστικό για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να ξεπεράσουν τους χειμερινούς μήνες χωρίς να χάσουν τη φυσική ισορροπία και την ομορφιά τους είναι να εφαρμόζετε τα κατάλληλα αντίμετρα: προστατεύετε πάντα το κεφάλι σας με ένα καπέλο και φροντίζετε τακτικά τα μαλλιά σας με προστατευτικά, ενυδατικά και αναζωογονητικά προϊόντα.

Ένα απαλό μάλλινο καπέλο παρέχει προστασία από το ψύχος.

Τα μαλλιά είναι ευάλωτα στις ακραίες θερμοκρασίες - υποφέρουν όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα το καλοκαίρι, αλλά και όταν πέφτει αισθητά τον χειμώνα. Όταν εκτίθενται στο κρύο, οι τρίχες αδυνατίζουν, ιδίως οι άκρες, με αποτέλεσμα να φριζάρουν, να γίνονται άτονες, σαν σύρμα, ατίθασες και να σας δυσκολεύουν στο χτένισμα. Οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας από το κρύο στο ζεστό επιδεινώνουν την κατάσταση, καθώς εξαντλούν και αδυνατίζουν την ίνα της τρίχας οδηγώντας στο σπάσιμο της τρίχας. Ο πρώτος σημαντικός κανόνας που πρέπει να τηρείτε είναι να προστατεύετε πάντα το κεφάλι σας όταν βγαίνετε έξω. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα καπέλο από φυσικές ίνες, κατά προτίμηση μαλλί, το οποίο καλύπτει τα μαλλιά σε όλο το μήκος τους χωρίς όμως να είναι πολύ σφιχτό. Αν έχετε πολύ μακριά μαλλιά, τυλίξτε τα σε χαλαρό κότσο πριν τα καλύψετε με το καπέλο.

Μια άλλη καλή ιδέα είναι να βγάλετε από τη ναφθαλίνη το παλιό μαντήλι της γιαγιάς σας: είναι πάλι της μόδας.

Έξτρα ενυδάτωση και θρέψη

Το κρύο δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που στρεσάρει τα μαλλιά τον χειμώνα. Ο ξηρός αέρας από την κεντρική θέρμανση συχνά υπονομεύει σοβαρά τη φυσική ισορροπία της ίνας της τρίχας. Τα μαλλιά γίνονται ξηρά, θαμπά, ευάλωτα στον στατικό ηλεκτρισμό και δύσκολα τιθασεύονται. Το πρόβλημα περιορίζεται πολύ εύκολα. Καταρχάς, προσπαθήστε να διατηρείτε τη σωστή υγρασία μέσα στο δωμάτιο με μια παλιά και δοκιμασμένη μέθοδο: τοποθετήστε ένα μπολ με νερό πάνω στο καλοριφέρ. Επιπλέον, προσφέρετε στα μαλλιά σας ενυδάτωση, λιγότερη τριχόπτωση και θρέψη με τη συχνή χρήση ενός αναζωογονητικού conditioner μετά το σαμπουάν Pantene της σειράς Προστασία από την Τριχόπτωση. Δείτε τη διαφορά στην κοτσίδα σας και τα μαλλιά σας πιο όμορφα και δυνατά, ακόμα και με παγωνιά!

Τακτική χρήση σαμπουάν και μάσκες κατά της ρύπανσης

Τον χειμώνα, οι τιμές των ρύπων μπορεί να είναι υψηλές. Τα λεπτά σωματίδια εναποτίθενται στο τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται θαμπά και η υδρολιπιδική μεμβράνη που καλύπτει την ίνα της τρίχας να χάνει την ισορροπία της. Έτσι η προστασία είναι ανεπαρκής, και οι τρίχες αδυνατίζουν, έχουν απώλειες σε σώμα και ζωτικότητα. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι ευεργετικό για τα μαλλιά σας να λούζεστε κάθε δύο ή τρεις ημέρες, ώστε να απομακρύνετε τα σωματίδια της αιθαλομίχλης και να δίνετε στα μαλλιά τη δυνατότητα να ανασαίνουν.

Φυσικά, το σαμπουάν πρέπει να είναι ήπιο ώστε να προλαμβάνετε την περαιτέρω εξασθένιση της δομής της τρίχας, και το νερό χλιαρό ώστε η θερμότητα να μην αποξηραίνει την τρίχα.

Αν πρόκειται να βγείτε έξω, εφαρμόστε λίγες σταγόνες προστατευτικού ορού κατά μήκος των μαλλιών. Ο ορός αφενός προσφέρει στις τρίχες θρέψη και προστασία από την ψαλίδα, και αφετέρου καλύπτει τα μαλλιά με μια αόρατη μεμβράνη που τα προστατεύει από το κρύο και την αιθαλομίχλη.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version