Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ 2021

AIGINIONEWS:ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ 2021 AIGINIONEWS:ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ 2021

Η βραδιά της επίσημης έναρξης του 50ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2021 ήταν λαμπρή όπως άλλωστε ταιριάζει στην πενηντάχρονη διαδρομή του. Ήταν βραδιά συγκινήσεων, αναμνήσεων, δρώμενων, τιμητικών διακρίσεων.

Στην περίλαμπρη για την ιστορική πορεία του Φεστιβάλ Ολύμπου συγκυρία, ήταν παρόντες όλοι. Οι εκπρόσωποι της πολιτείας, των φορέων, οι άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου, οι συνδιοργανωτές, οι αντιπροσωπείες διπλωματικών αποστολών από τιμώμενες χώρες, οι χορηγοί, οι υποστηρικτές, οι πολίτες που εδώ και πέντε δεκαετίας στέκονται αρωγοί και συμπαραστάτες στα όσα προσφέρει στο πολιτιστικό προϊόν ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο «Κέντρο Τεχνών-Εννέα-Μούσες», αρχοντικό Τσαλόπουλου στην Κατερίνη, με αναφορές στο διάβα της πορείας του Φεστιβάλ Ολύμπου και με τιμώμενα πρόσωπα την ηθοποιό-σκηνοθέτιδα Κάρμεν Ρουγγέρη (Έπαινος Θεάτρου) που αποτελεί την κορυφαία τιμητική διάκριση του ΟΡ.ΦΕ.Ο. καθώς και τον καλλιτεχνικό αφηγητή-παρουσιαστή κλασσικού θεάτρου και καλλιτεχνικού αθλητισμού, Αλέξη Κωστάλα (Έπαινος Προσφοράς), για την σημαντική του συμβολή στην προβολή του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Στην προσφώνησή του ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι στέκονται δίπλα και κοντά στις πρωτοβουλίες του Οργανισμού (συνδιοργανωτές, χορηγούς, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες), σκιαγράφησε τόσο το χθες όσο και το σήμερα, επισημαίνοντας: «Ήταν 9 Σεπτεμβρίου του 1972. Αρκετοί από εσάς δεν είχατε γεννηθεί, άλλοι πάλι ήμασταν παιδιά. Την ημέρα αυτή, στο αρχαίο θέατρο Δίου, ύστερα από 2300 χρόνια, ακούγεται ξανά ο τραγικός λόγος της Αντιγόνης του Σοφοκλή.
Και έτσι ξεκινά το ταξίδι, που μετά από πενήντα χρόνια μας φέρνει σήμερα όλους εδώ. Ένα μακρινό και όμορφο ταξίδι, με άμαξα στην αρχή την Εστία Πιερίδων Μουσών και οδηγό στο ξεκίνημά του, έναν ρομαντικό, ευαίσθητο αλλά συγχρόνως πείσμωνα συμπολίτη μας, τον αείμνηστο Κλέαρχο Γώττα.»
Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Παπαχρήστος, τόνισε: «Ιούλιος του 2021, 50 χρόνια μετά… Το Φεστιβάλ Ολύμπου γνώρισε πολιτισμούς και άλλων λαών. Από φορέας πολιτισμού, τέρψης και παιδείας, μετατράπηκε σε σημαντικό παράγοντα ανάδειξης και προβολής του τόπου μας.
Σήμερα γιορτάζουμε τα πεντηκοστά γενέθλια του και βέβαια το ταξίδι μας δεν σταματάει εδώ. Μια στάση είναι για ανεφοδιασμό.
Αγαπητοί φίλοι, πριν αποβιβαστούμε στην άμαξα του νέου μας ταξιδιού, ας θυμηθούμε για λίγο και ας ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που έκαναν το όνειρο πραγματικότητα και κυρίως εκείνους που δεν βρίσκονται πια ανάμεσά μας.»

Την τελετή των εγκαινίων χαιρέτησε εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης, Πλαταμώνα, Γεώργιο, ο Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ντούρος και από μέρους των συνδιοργανωτών, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ο αναπληρωτής Δήμαρχος Κατερίνης, Γεώργιος Νταντάμης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμου, Ευάγγελος Γερολιόλιος.

Η πρόξενος της Ρωσίας, Yuliana Gayfutdinova και η εκρόσωπος της Γαλλικής Πρεσβείας, υπεύθυνη επικοινωνίας και τύπου του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Σπυροπούλου, αναφέρθηκαν στο θεσμό της τιμώμενης χώρας και ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για την πολιτιστική συνύπαρξη.
Χαιρέτησαν επίσης οι Βουλευτές Πιερίας, Φώντας Μπαραλιάκος, δια του εκπροσώπου του, Θανάση Παπαμιχαήλ, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Σάββας Χιονίδης και Μπέττυ Σκούφα.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γιώργος Χ. Χανδόλιας, παρουσίασε το πρόγραμμα των φετινών παραστάσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου, ενώ με την κ. Ρουγγέρη και τον κ. Κωστάλα, αναπόλησαν στιγμές από τα δρώμενα του Φεστιβάλ και ανέπτυξαν το θεσμικό ρόλο της τέχνης του θεάτρου, αλλά και της μουσικής και του χορού που αποσκοπούν στην τέρψη και επιμόρφωση των θεατών.

Την εκδήλωση διάνθισε ευχάριστα, το δίδυμο των νεαρών παιδιών της ορχήστρας του Κέντρου Γραμμάτων-Τεχνών Δίου, η Μαρία Κατιρτζίδου (τραγούδι) και Λευτέρης Μπούκλας (κιθάρα) που απέδωσαν το τραγούδι «Όνειρο ήτανε» αφιερωμένο σε αυτούς που λείπουν σήμερα από τη ζωή, αλλά πρόσφεραν τα μέγιστα στο Φεστιβάλ Ολύμπου.

Επίσης εντυπωσίασε το δρώμενο με αναφορές στο ξεκίνημα και στη συνέχεια του θεσμού από τα κορίτσια του Εργαστηρίου Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων του ΟΡ.ΦΕ.Ο. «Λόγου και Τέχνης Παίδευσις», το οποίο συντονίζει ο ιστορικός τέχνης, Νίκος Γραίκος.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τα εγκαίνια της έκθεσης, πενήντα χρόνια Φεστιβάλ Ολύμπου, με ξεναγούς την συντονίστρια της έκθεσης και διοικητικό μέλος του Οργανισμού, Χάιδω Παπαχατζή και τον ιστορικό τέχνης Νίκο Γραίκο.

Ακόμα τιμήθηκαν οι μεγάλοι χορηγοί (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Fylliana, Νερά Διός) από τον αντιπρόεδρο και υπεύθυνο χορηγιών, Οδυσσέα Μανωλόπουλο.
Τα αναμνηστικά επίσης στους συνδιοργανωτές, τα τιμώμενα πρόσωπα και τους διπλωμάτες, απένειμαν ο πρόεδρος Γρηγόρης Παπαχρήστος καθώς και τα διοικητικά μέλη του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γιώργος Σαμαλής (γεν.γραμματέας), Πλάτων Τασχουνίδης (ταμίας), Πιπίτσα Μακρίδου-Παρτσαλίδου, Νίκος Λακασάς και Χάιδω Παπαχατζή.

Τίμησαν επίσης με την παρουσία τους την εκδήλωση, οι αντιδήμαρχοι Κατερίνης, Μαρία Τερζίδου και Γιώργος Κυριακίδης, ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ του Δήμου Κατερίνης, Γιώργος Τσιαλός, ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Τζιουβάρας, ο πρόεδρος τμήματος Κατερίνης «Ολύμπιος Ζευς» της ΑΧΕΠΑ Ελλάς, Παναγιώτης Ταρενίδης και το διοικητικό μέλος, Γρηγόρης Ταρενίδης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Πιερίας.

Την όλη εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε ο υπεύθυνος επικοινωνίας και μέλος της διοίκησης του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Περικλής Χατζηγιάννης, ενώ στην υποστήριξη των εικόνων, ήταν ο γραφίστας και φωτογράφος, Δημήτριος Γατσιός-Πεσερίδης.
 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version