Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Παναγιώτης Καζάς: «Με “πολιτική κάλυψη” Θωμά Σολοποτιά ο διαγωνισμός “φιάσκο” του Αθλητικού Κέντρου Κολινδρού;»

AIGINIONEWS: Παναγιώτης Καζάς: «Με “πολιτική κάλυψη” Θωμά Σολοποτιά ο διαγωνισμός “φιάσκο” του Αθλητικού Κέντρου Κολινδρού;» AIGINIONEWS: Παναγιώτης Καζάς: «Με “πολιτική κάλυψη” Θωμά Σολοποτιά ο διαγωνισμός “φιάσκο” του Αθλητικού Κέντρου Κολινδρού;»

Ο πρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου Κολινδρού, κ. Θωμάς Σολοποτιάς, σε απάντησή του στις 30/10/2020 ανέφερε, ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΨΕΜΑΤΑ, ότι η παράταξη μας είναι ενάντια στην δημιουργία του έργου συντήρησης του Αθλητικού Κέντρου Κολινδρού, αφού δημοσίως ζητήσαμε την τοποθέτηση του στις 26/10/2020.

Κύριε Σολοποτιά, αγνόησες ΣΚΟΠΙΜΑ, ότι η παράταξη μας ΨΗΦΙΣΕ, σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας, την έγκριση του έργου των 72.000€, γιατί ΗΘΕΛΕ να πραγματοποιηθεί. Η καταγγελία αφορούσε μόνο τον φωτογραφικό όρο του διαγωνισμού και το ποσοστό έκπτωσης. Σύμφωνα με τα δεδομένα της αγοράς θα έπρεπε να δοθεί έκπτωση από τον εργολάβο περίπου 40% και δόθηκε μόνο 5%, προκαλώντας πιθανή ζημία στο Δήμο περίπου 30.000€.
Κύριε Σολοποτιά, αγνόησες ΣΚΟΠΙΜΑ, ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου, στη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα, ζητήσαμε, με πρόταση του κ. Μπιζάκη Γιώργου, από τον Δήμαρχο να ενταχθεί επένδυση 50.000€ αρχικά, στο Αθλητικό Κέντρο Κολινδρού για την ενεργειακή του αναβάθμιση, ώστε να γίνει ενεργειακά αυτόνομο και να ακολουθήσει έπειτα και το ξενοδοχείο με όμοια επένδυση 50.000€. Στόχος να αναβαθμιστεί συνολικά το Αθλητικό Κέντρο και να δώσουμε κίνητρο να ενδιαφερθεί ο οποιοσδήποτε επενδυτής.
Το είχαμε άλλωστε και στο πρόγραμμα μας και θεωρούμε υποχρέωση του Δήμου να κάνει απόλυτα λειτουργικό, με κάθε κόστος, το Αθλητικό Κέντρο Κολινδρού.
Ο Δήμαρχος αρνήθηκε τις προτάσεις μας με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα.
Κύριε Σολοποτιά, φυσικά, ΔΕΝ πήρες θέση στις προτάσεις μας, ΟΥΤΕ στην άρνηση του Δημάρχου.
Κύριε Σολοποτιά, ζητήσαμε την τοποθέτηση σου ως Πρόεδρος και μόνο, διότι επί 8 χρόνια ως Δήμαρχος Κολινδρού, θεωρήσαμε ότι έχεις την απαιτούμενη εμπειρία να κρίνεις την ορθότητα της διαδικασίας.
Εσύ όμως:
«Κρύφτηκες», ΣΚΟΠΙΜΑ, πίσω από το σύνολο των μελών του Συμβουλίου Κοινότητας, το οποίο εκτιμούμε και σεβόμαστε (και όχι μόνο της πλειοψηφίας), οι οποίοι σίγουρα δεν είχαν γνώση των λεπτομερειών της διαδικασίας.
Αναφέρθηκες, ΨΕΥΔΩΣ, σε διαφορετική αντιμετώπιση του Συμβουλίου Κολινδρού, ξεχνώντας ότι ήμασταν η πρώτη παράταξη που είχε συνάντηση και ενημέρωση με το Συμβούλιο Κολινδρού λίγους μήνες πριν. Τότε μας εξέφρασες τη δυσαρέσκεια σου για την αντιμετώπιση του ίδιου του Δημάρχου και της παράταξής του απέναντι στο τοπικό συμβούλιο και τις αποφάσεις του, κι ότι κανείς μέχρι τότε δεν είχε ανάλογη πρωτοβουλία.
Άφησες, ΕΠΙΤΗΔΕΣ, υπόνοιες ότι αμφισβητούμε την εντιμότητα του Δημάρχου, καθώς και της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ εμείς ποτέ δεν θίξαμε τέτοια θέματα, άλλα την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ των πιθανών συμφερόντων.
Δεν απάντησες ποτέ, ούτε σε εμάς, ούτε στους δημότες:
Θα μπορούσαν στις 30.000€ - από τη μεγαλύτερη έκπτωση επί του έργου – να προστεθούν άλλες 20.000€ και να γίνει το πρώτο στάδιο της ενεργειακής αναβάθμισης που εμείς προτείναμε;
Διαφωνείς, ότι θα πρέπει ο Δήμαρχος να αναζητήσει λύση νόμιμης απεμπλοκής από την διαδικασία και να πάει σε «λύση πακέτο» επενδύοντας 170.000€-200.000€ στο Αθλητικό Κέντρο Κολινδρού, τώρα που ο Δήμος πήρε ένα αρκετά υψηλό ποσό αποζημίωσης - περίπου 500.000€ έως τώρα - λόγω της πανδημίας, για την απώλεια εσόδων που είχε από άλλες πηγές;

Παναγιώτης Καζάς
Επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης


 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version