Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Γεννηματά: «Η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από δηλώσεις, αλλά με κυρώσεις»

AIGINIONEWS: Γεννηματά: «Η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από δηλώσεις, αλλά με κυρώσεις» AIGINIONEWS: Γεννηματά: «Η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από δηλώσεις, αλλά με κυρώσεις»

«Θεωρώ ότι οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αποφασίσουν στο ίδιο τραπέζι μία εθνική γραμμή. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει εθνική γραμμή στην Ελλάδα. Και το γεγονός ότι στελέχη της κυβέρνησης λένε διαφορετικά πράγματα επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει μία ενιαία στρατηγική.

 Κανείς δεν ξέρει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας το πρωί στη εκπομπή «Καλημέρα» της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής απέδωσε ευθύνες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι αρνείται να συγκαλέσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών και να εξασφαλίσει ένα αρραγές μέτωπο στο εσωτερικό και ομοψυχία στη χώρα.

«Αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για ότι συμβεί από εδώ και πέρα. Θέλω να είμαι ξεκάθαρη. Το ίδιο συνέβαινε και με τον Τσίπρα. Δεν ήθελε το διάλογο και τη συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις για να έχει τα χέρια του λυμένα», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά, ενώ υποστήριξε ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχει διάλογος με την Τουρκία εν κρυπτώ.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία έχει ξεφύγει από τις προκλήσεις, έχει προχωρήσει σε παράνομες ενέργειες, σε επιθετικές πράξεις εναντίον μας. Η Τουρκία έχει μια ξεκάθαρα αναθεωρητική στρατηγική, καταπατά το διεθνές δίκαιο και επιθυμεί να συνομιλεί με όλους ως μία ισχυρή περιφερειακή δύναμη με τους δικούς της όρους.

Αυτό που καταλαβαίνει η Τουρκία δεν είναι οι δηλώσεις, αλλά οι κυρώσεις. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», τόνισε.
Τέλος κατέστησε σαφές ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν κρατά ίσες αποστάσεις από τη κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Κρατάμε τις αποστάσεις που χρειάζεται κάθε φορά. Στη μία περίπτωση έχουμε μία κυβέρνηση, τη Δεξιά, τον πολιτικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο. Κάνουμε σκληρή αλλά τεκμηριωμένη αντιπολίτευση. Και η πραγματικότητα είναι ότι εμείς κάνουμε ουσιαστική αντιπολίτευση αυτή την ώρα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι γονατισμένη, είναι απαξιωμένη και δεν έχει το πολιτικό και ηθικό ανάστημα για να ασκήσει το θεσμικό της ρόλο. Και αυτό βολεύει τον κ. Μητσοτάκη, κρατώντας τον κ. Τσίπρα εκτός κάδρου των πολιτικών ευθυνών».

Είμαστε η Προοδευτική Παράταξη, η συνέχεια της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ.

Είμαστε το αντίβαρο στις συντηρητικές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και απέναντι στις συντηρητικές λογικές του ΣΥΡΙΖΑ και τον άκρατο λαϊκισμό του».


ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version