Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Θ.ΤΖΗΜΕΡΟΣ :ΚΙ ΑΛΛΑ ΔΙΟΔΙΑ, ΟΙ ΒΔΕΛΛΕΣ!

AIGINIONEWS: Θ.ΤΖΗΜΕΡΟΣ :ΚΙ ΑΛΛΑ ΔΙΟΔΙΑ, ΟΙ ΒΔΕΛΛΕΣ! AIGINIONEWS: Θ.ΤΖΗΜΕΡΟΣ :ΚΙ ΑΛΛΑ ΔΙΟΔΙΑ, ΟΙ ΒΔΕΛΛΕΣ!

Αυτή τη στιγμή στο ΠΣ Αττικής που γίνεται διδικτυακά, συζητάμε το θέμα της τάχα μου ανάπλασης του κόμβου Βαρυμπόμπης που γίνεται για να σφηνωθεί ακόμα ένας σταθμός διοδίων.

Εξήγησα πώς από την φιλελεύθερη οπτική το να βάζεις διόδια σε έναν καινούργιο δρόμο είναι το απόλυτο λάθος. Οι δρόμοι θα έπρεπε να γίνονται από το κράτος με τους φόρους των πολιτών και να διατίθενται προς χρήση δωρεάν. Δεν είναι χαζοί στις ΗΠΑ, στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στη Δανία και σε άλλες 15 ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχουν καθόλου διόδια ή έχουν μια βινιέτα 20 ευρώ που την πληρώνεις εφάπαξ για έναν χρόνο και πηγαίνεις παντού. Περισσότερα από 200 δισ. ευρώ πήραμε από την Ε.Ε. ως καθαρές εισροές και για να φτιάξουμε δρόμους και υποδομές, αλλά τα κατάκλεψαν οι κολλητοί και οι κουμπάροι.
Φτιάχνεις έναν καινούργιο δρόμο για να μειώσεις τη διάρκεια άρα και το κόστος μεταφοράς ανθρώπων και αγαθών, για να γίνονται οι μετακινήσεις ασφαλέστερα και με λιγότερη περιβαλλοντική όχληση (ρύπανση, θόρυβοι κ.λπ.) για να συμβάλεις στην αποκέντρωση - να μπορεί κάποιος π.χ. να ζει στο Καπανδρίτι ή στον Ωρωπό και να δουλεύει στην Αθήνα ή αντιστρόφως να ζει στην Αθήνα και να εργάζεται στη Θήβα - για να βελτιώσεις το επίπεδο ζωής των ανθρώπων, να μπορείς να πας στη Χαλκίδα για ψάρι χωρίς να σκέφτεσαι "έχω να πληρώσω τα μαλλιοκέφαλά μου μέχρι να φτάσω εκεί". Φτιάχνεις λοιπόν μια λύση και εμποδίζεις τους ανθρώπους να την χρησιμοποιούν!

Δεν είναι βλακώδες;

Δεν είναι καραμπινάτα αντιαναπτυξιακό;

Φανταστείτε τον κυκλοφοριακό φόρτο των παράπλευρων οδών διότι είναι αναμενόμενο πως πολλοί (γιωταχήδες και φορτηγατζήδες) για να αποφύγουν τα διόδια θα κινούνται μέσα στον αστικό ιστό. Σκεφτείτε όχληση, μποτιλιάρισμα, δυστυχήματα, επειδή καμμία κυβέρνηση δεν μπορεί να πει στους μεγαλοεργολάβους που λυμαίνονται τους φόρους του πολίτη ως δήθεν επενδυτές "άντε στα τσακίδια".

Αν η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ ήταν κυβέρνηση θα πετούσε έξω τους νταβατζήδες της οικονομίας - νομίμως, για να σας προφτάσω, πληρώνοντας τις ρήτρες των συμβολαίων.

Όμως όλα τα κόμματα, μπλε, πράσινα και κόκκινα διαπλέκονται με τους εργολάβους (που είναι και ιδιοκτήτες ΜΜΕ γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο) δίνοντας συν τοις άλλοις την ευκαιρία στην αριστερίλα να καταγγέλλει τους "μεγαλοεπιχειρηματίες".

Μα δεν πρόκειται για επιχειρηματίες.

Είναι προέκταση του κράτους.

Είναι το βαθύ κράτος που μπαίνει βαθιά σε έναν τομέα της ιδιωτικής οικονομίας καθιστώντα τον υποχείριό του - και "μαύρο" χρηματοδότη του.

Και οι δύο μαζί μπαίνουν βαθιά στην τσέπη σου και την αδειάζουν.

Και στη ζωή σου και τη ρημάζουν.
Φυσικά το έργο - δώρο στις βδέλλες - το καταψηφίσαμε μετά βδελυγμίας. Ευτυχώς την ίδια άποψη είχαν όλες οι παρατάξεις του ΠΣ, μολονότι η εισήγηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας ήταν θετική.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version