Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ντούμας: 40.000 μη καταγεγραμμένοι αλλοδαποί στο κέντρο της Αθήνας

AIGINIONEWS: Ντούμας: 40.000 μη καταγεγραμμένοι αλλοδαποί στο κέντρο της Αθήνας AIGINIONEWS: Ντούμας: 40.000 μη καταγεγραμμένοι αλλοδαποί στο κέντρο της Αθήνας

Θέση για τα όσα συμβαίνουν στην Αθήνα σχετικά με την εγκληματικότητα πήρε ο πρόεδρος του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας. Αφορμή ήταν το πρόσφατο περιστατικό της συμπλοκής αλλοδαπών στη Μενάνδρου.

Το κέντρο της Αθήνας έχει γκετοποιηθεί και από το κομμάτι του εμπορίου και της χρήσης ναρκωτικών ανέφερε ο κ. Ντούμας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ενώ παράλληλα το χαρακτήρισε σημείο συνάντησης και σημείο ξεκαθαρίσματος των λογαριασμών όσων λειτουργούν στην παρανομία και το παρεμπόριο.
Τα περισσότερα από αυτά που συμβαίνουν στις υποβαθμισμένες πλέον, όπως είπε ο κ. Ντούμας, περιοχές του κέντρου δεν εμπίπτουν στο κομμάτι της αστυνόμευσης διότι όπως εξήγησε «όταν έχουμε 40.000 κόσμο στο κέντρο της Αθήνας, οποίος δεν έχει καταγραφεί, δεν υπάρχει πουθενά και μεταξύ αυτών είναι κάποιοι κακοποιοί που έφυγαν από τον τόπο τους γιατί έχουν διαπράξει εγκλήματα και ήρθαν εδώ για να κάνουν το ίδιο».
Στη συνέχεια ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών επεσήμανε ότι σε καμία περίπτωση η λύση δεν είναι η αστυνόμευση αλλά το κράτος πρόνοιας καθώς «δεν ψάχνουμε έναν διαιτητή ή έναν διαχειριστή σε αυτό το τοπίο που είναι η αστυνομία, πρέπει να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του, αν δεν λειτουργήσουν όλοι οι φορείς που πρέπει να διώξουν και να καθαρίσουν το τοπίο ειρηνικά και όχι μόνο με την καταστολή, δε θα απαλλαγούμε ποτέ από αυτό το τοπίο στο κέντρο της Αθήνας και μην περιμένουμε μόνο από την Ελληνική Αστυνομία».
Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης σημειώθηκε άγρια συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας με χατζάρες, μαχαίρια και πιστόλι.

Το αποτέλεσμα ήταν ο θάνατος ενός ανθρώπου και ο βαρύτατος τραυματισμός ενός ακόμη.

Φωτογραφία: Intimenews
 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version