Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Λιακόπουλος: Το αχρείαστο δάνειο 5,6 εκ Ευρώ που ζήτησε ο κ. Κουκοδήμος και συναίνεσε ο κ. Νταντάμης

AIGINIONEWS:Λιακόπουλος: Το αχρείαστο δάνειο 5,6 εκ Ευρώ  που ζήτησε ο κ. Κουκοδήμος και συναίνεσε ο κ. Νταντάμης AIGINIONEWS:Λιακόπουλος: Το αχρείαστο δάνειο 5,6 εκ Ευρώ που ζήτησε ο κ. Κουκοδήμος και συναίνεσε ο κ. Νταντάμης

Ένα πολύ σοβαρό λάθος της νέας δημοτικής αρχής ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 22.1.2020. 

Ενώ η δημοτική μας παράταξη ΑΠΕΔΕΙΞΕ πως ο Δήμος Κατερίνης ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΑΝΕΙΟ, ο Δήμαρχος κ. Κουκοδήμος επέμεινε στην πρότασή του να ληφθεί δάνειο ύψους 5,6 εκ Ευρώ. Στην πρόταση αυτή συναίνεσε και ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Νταντάμης, ενώ μάλιστα και οι δύο μας παρουσίασαν πως είναι καλύτερα για τους δημότες το ποσό να αποπληρωθεί σε 20 χρόνια αντί για 10. Το τελικό ποσό του αχρείαστου δανείου που θα επιβαρύνει τους δημότες ανέρχεται στα 8,5 εκ Ευρώ!
Τα παιδιά μας θα πληρώσουν τόκους 3.000.000 Ευρώ  -  Διπλά χαμένοι... και χρεωμένοι και χωρίς σοβαρό όφελος
Το θέμα του δανείου συζητήθηκε από πέρσι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κατερίνης. Εκεί ο δημοτικός μας συνδυασμός ΑΠΕΔΕΙΞΕ πως το ποσό των 5,6 εκ. Ευρώ που υποτίθεται πως χρειάζεται ο Δήμος μας μπορούμε να το βρούμε με καλύτερη διαχείριση, εξοικονόμηση πόρων και είσπραξη οφειλών. (Για το θέμα είχαμε παρουσιάσει ολόκληρη εισήγηση, με ποσά και λεπτομέρειες, την έχουμε στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου). Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε άμεσα να συγκεντρώσουμε τα χρήματα που απαιτούνται και να αποφύγουμε έναν δανεισμό που μόνο προβλήματα και χρέη θα δημιουργήσει στον Δήμο μας.
Έτσι, την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε σε πλειοψηφία να επιβαρύνει τον Δήμο για τα επόμενα 20 χρόνια ( = τα παιδιά μας) με τόκους 3.000.000 Ευρώ!
Δυστυχώς μόνο ένα μικρό τμήμα των χρημάτων αυτών θα επενδυθεί σε έργα που θα βελτιώσουν σημαντικά τη ζωή των δημοτών και θα δημιουργήσουν υπεραξίες στον Δήμο. Άρα ούτε από την επένδυση δεν θα κερδίσουμε πολλά ως δημότες.
Διπλά χαμένοι... και χρεωμένοι και χωρίς σοβαρό όφελος...
Υποθηκεύσαμε και τμήμα της περιουσίας του Δήμου;
Σε αντίθεση με τα όσα λέει δημόσια η πλειοψηφία της σημερινής διοίκησης, στη δανειακή σύμβαση υπάρχουν αρκετά «ψιλά γράμματα» που θέλουν προσοχή, μιας και από αυτά αφήνεται να εννοηθεί ότι αν το δάνειο δεν πληρωθεί, ο δανειστής θα μπορεί να προχωρήσει σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Κατερίνης. Προτείνουμε προς τη σημερινή δημοτική πλειοψηφία να μελετήσει καλά το θέμα και να βεβαιωθεί 100% πως δεν θα καταλήξουμε με υποθήκες σε ακίνητα του Δήμου, ακόμη και σε δεύτερο χρόνο, μεταγενέστερα.

Τι λέει ο κ. Κυριακίδης που στο παρελθόν μιλούσε για υπερχρέωση;
Εκτός του αντιδημάρχου κ. Νταντάμη, άλλος ένας αντιδήμαρχος της σημερινής διοίκησης, ο κ. Γιώργος Κυριακίδης, ψήφισε το συγκεκριμένο δάνειο. Μάλιστα ο κ. Κυριακίδης δεν αντέδρασε όταν ο επικεφαλής του συνδυασμού στον οποίο ανήκει (ο κ. Κουκοδήμος) είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο πως ο Δήμος δεν πήρε κανένα δάνειο τα τελευταία 10 χρόνια. Άραγε ο κ. Κυριακίδης αναιρεί όλα όσα έλεγε πριν τον Ιούνιο του 2019, για υπερχρέωση του Δήμου και πολλά δάνεια; Τώρα που ο Δήμος παίρνει ένα αχρείαστο δάνειο, δεν θα γίνει χειρότερη η υπερχρέωση για την οποία μιλούσε επί δεκαετία;

Στη διάθεσή σας, για να βρούμε λύσεις που θα επιτρέψουν την ακύρωση του αχρείαστου δανείου
Η δημοτική μας παράταξη ενδιαφέρεται για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων των δημοτών. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε για το κοινό καλό, για να προλάβουμε καταστάσεις και να διορθώσουμε κακώς κείμενα.
Ακόμη και τώρα προλαβαίνουμε να ακυρώσουμε το αχρείαστο δάνειο. Είμαστε στη διάθεσή σας για να συναντηθούμε και να σας ξαναπαρουσιάσουμε τις προτάσεις μας, που θα επιτρέψουν στον Δήμο να αντλήσει τα κονδύλια, που απαιτούνται χωρίς να χρειαστεί να δανειστεί, χωρίς να χρεώσει τα παιδιά μας με 3.000.000 τόκους.
Οι δημότες απαιτούν λύσεις στα προβλήματά τους. Είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε σε αυτές και να αποτρέψουμε νέα, αχρείαστα χρέη.

Είμαστε εδώ για να προστατέψουμε τα συμφέροντα των δημοτών.
Θανάσης Γ. Λιακόπουλος
Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version