Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Α.Μανώλας: Η Βόρεια Πιερία είναι ο “φτωχός συγγενής” του νομού και είναι αυτός ο λόγος που ασχολήθηκα με τα κοινά

AIGINIONEWS:Α.Μανώλας: Η Βόρεια Πιερία είναι ο “φτωχός συγγενής” του νομού και είναι αυτός ο λόγος που ασχολήθηκα με τα κοινά. AIGINIONEWS:Α.Μανώλας: Η Βόρεια Πιερία είναι ο “φτωχός συγγενής” του νομού και είναι αυτός ο λόγος που ασχολήθηκα με τα κοινά.

Δεν μου αρέσει να είμαι μεμψίμοιρος γι’ αυτό και δεν θα πω ότι η Βόρεια Πιερία είναι ένας εγκαταλελειμμένος δήμος, θα πω όμως ότι είναι ο “φτωχός συγγενής” του νομού και είναι αυτός ο λόγος που ασχολήθηκα με τα κοινά. Ζώντας πλέον τον τόπο μου είδα πόσο πίσω έχει μείνει”. Είναι τα λόγια του δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού Αναστάσιου Μανώλα κατά την τοποθέτησή του στη σύσκεψη του Επιμελητηρίου Πιερίας για την αναπτυξιακή στρατηγική του νομού.

 Ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βόρεια Πιερία με βασικό την υποβάθμιση τόσο της τουριστικής όσο και της αγροτικής ανάπτυξης παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι πρόκειται για έναν αγροτικό νομό ο οποίος συνδυάζει βουνό και θάλασσα.
Ο κ. Μανώλας υπογράμμισε το μεγάλο πρόβλημα της φυγής των νέων από τα χωριά του δήμου Πύδνας-Κολινδρού αλλά και την απόφαση για μετεγκατάσταση σε όμορους νομούς, όπως η Θεσσαλονίκη, ντόπιων εργαζομένων που είχαν επιλέξει να ζουν στο δήμο Πύδνας-Κολινδρού και να πηγαινοέρχονται.

Ωστόσο, όπως επισήμανε, η ύπαρξη των διοδίων στο Αιγίνιο τους ώθησε να μετεγκατασταθούν στον τόπο που εργάζονται. Αναφερόμενος στα διόδια σημείωσε ότι διερευνά ως δημοτική αρχή τους λόγους που ο κόμβος του Αιγινίου, μετατράπηκε σε ημικόμβος και αν αυτό σχετίζεται με την εγκατάσταση των διοδίων στο ύψος της συγκεκριμένης περιοχής.

Αναφέρθηκε ακόμη στις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης, ξεκαθαρίζοντας ότι “τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν εγκατασταθούν μετανάστες στην περιοχή”.
“Δεν μπορεί να περνάει ο αγωγός φυσικού αερίου σε λιγότερο από 100 μέτρα από τον δήμο μας και να μην μπορουμε να συνδεθούμε”, σημείωσε ακόμη ο κ. Μανώλας.

Επιπλέον ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα με τα κουνούπια που μαστίζει την περιοχή.

Απευθυνόμενος στην αντιπεριφερειάρχη είπε ότι μπορεί τα αποτελέσματα από το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιων να πηγαίνει πολύ καλά σε άλλες περιοχές όχι όμως και στη Βόρεια Πιερία. “Θα μπορείτε να πείτε ότι πάει πολύ καλά και σε έμας όταν μπορείτε να πιείτε άνετα τον καφέ ή το ποτό σας”, ανέφερε με νόημα ο δήμαρχος σημειώνοντας ότι θα πρέπει εγκαίρως να γίνει κάτι φέτος, επικαλούμενος μάλιστα το έγγραφο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας που αποκλείει από την αιμοδοσία τους δημότες που κατοικούν σε Αιγίνιο, Καταχά, Μ. Γέφυρα, και Παλιάμπελα και βρίσκονται στην λίστα με τις επηρεαζόμενες από ελονοσία περιοχές.
 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version