Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Θ. Καράογλου από την Κατερίνη: Η Πιερία είναι αυτόφωτη Περιφερειακή Ενότητα με σπάνια δυναμική

AIGINIONEWS: Θ. Καράογλου από την Κατερίνη: Η Πιερία είναι αυτόφωτη Περιφερειακή Ενότητα με σπάνια δυναμική AIGINIONEWS: Θ. Καράογλου από την Κατερίνη: Η Πιερία είναι αυτόφωτη Περιφερειακή Ενότητα με σπάνια δυναμική

Η Πιερία δεν είναι ένα προάστιο της Θεσσαλονίκης, αλλά μια αυτόφωτη Περιφερειακή Ενότητα με σπάνια δυναμική” δήλωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, παίρνοντας το λόγο, σήμερα το πρωί, στη σύσκεψη που συγκάλεσε το Επιμελητήριο Πιερίας για την αναπτυξιακή στρατηγική της περιοχής το 2020.

Ο κ. Καράογλου εξήγησε πως προτεραιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) είναι να “ξεκλειδώσει” την καινοτομία και την ισόρροπη ανάπτυξη στο σύνολο της Βόρειας Ελλάδας. “Με τις υπηρεσίες μας δρούμε καταλυτικά στη διαμόρφωση στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης, λειτουργώντας ως “συμπαραστάτης” στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί και όχι ως ουδέτερος παρατηρητής που κρατά αποστάσεις… ασφαλείας”, τόνισε.

“Ως εκ τούτου”, πρόσθεσε, “βρίσκομαι μαζί σας για να στηρίξω κάθε απόφαση που θα αναδείξει το φυσικό, πολιτιστικό, οικονομικό και επιχειρηματικό απόθεμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας”.
Και συνέχισε: “Για εμένα, Μακεδονία δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη. Είναι κάθε πόλη και κάθε χωριό των περιφερειακών ενοτήτων. Πρέπει να δώσουμε ξανά ζωή στον τόπο μας μέσα από μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις οι οποίες θα θωρακίζουν την κοινωνική συνοχή, θα διασφαλίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη κάθε νομού και θα αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό θα είμαι αρωγός κάθε ανάλογης προσπάθειας. Ας ενώσουμε δυνάμεις προκειμένου να αναδείξουμε τον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ελληνική περιφέρεια στην οικονομική ανάταση της χώρας. Πιστεύουμε στη δύναμη των ανθρώπων και των συνεργασιών. Πιστεύουμε στη Μακεδονία και τη Θράκη. Ήρθε η ώρα να αναζωογονήσουμε τις δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας”.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version