Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Μήνυμα ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας Ν.Δ. για την επέτειο του ΟΧΙ

AIGINIONEWS: Μήνυμα ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας Ν.Δ. για την επέτειο του ΟΧΙ AIGINIONEWS: Μήνυμα ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας Ν.Δ. για την επέτειο του ΟΧΙ

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί ορόσημο στην ιστορική πορεία του Έθνους μας και κατέχει εξέχουσα θέση στη συλλογική μας μνήμη.

Πριν από 79 χρόνια ο Ελληνικός λαός, ως σύγχρονος Δαυίδ ενάντια στις δυνάμεις του άξονα, και μέσα σε αντίξοες συνθήκες, ύψωσε το ανάστημά του και αντιστάθηκε στις σιδερόφρακτες ορδές των φασιστών κατακτητών.
Σήμερα στεκόμαστε περήφανοι απέναντι στην ιστορία μας και καλούμαστε να αξιοποιήσουμε διδάγματα και παρακαταθήκες του παρελθόντος, και να σφυρηλατήσουμε την εθνική ενότητα και ομοψυχία. Καλούμαστε να αναδείξουμε και πάλι τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την ανιδιοτέλεια και τη φιλοπατρία σε θεμελιακές αξίες της κοινωνίας μας.
Σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης, την οποία βιώνουμε όλοι, έχουμε χρέος να αγωνιστούμε ακόμη πιο αποφασιστικά. Οι απειλές είναι σήμερα περισσότερο δυσδιάκριτες από τότε. Τη γεωστρατηγική θέση της χώρας μας την εποφθαλμιούν πολλοί. Γι’ αυτό και η εγρήγορσή μας είναι απαραίτητη και επιτακτική.
Ο αγώνας μας πρέπει να είναι εστιασμένος ενάντια στην ηθική κατάπτωση και την έκπτωση των αξιών, ενάντια στην ιδιοτέλεια και την αναξιοκρατία, ενάντια σε οποιαδήποτε επιβουλή που υπονομεύει την εθνική μας κυριαρχία και κάθε ευοίωνη προοπτική της πατρίδας μας.
Η ΝΟ.ΔΕ ΝΔ Νομού Πιερίας με αισθήματα υπερηφάνειας για τους νικηφόρους αγώνες του χθες αλλά και με αισιοδοξία για το μέλλον, καλεί τους Έλληνες να ενεργοποιήσουν τις δικές τους αντιστάσεις, για να δημιουργήσουμε μια κοινωνία συνοχής και ευημερίας.
Χρόνια πολλά σε όλους!
Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!

 

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ
Χαράλαμπος Μπρουσκελης

Ο Γραμματέας
Νικόλαος Ντουλας

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version