Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Χατζηδάκης: Εξήντα χιλιάδες πλούσιοι χρωστάνε 800 εκατ. στη ΔΕΗ

Τα 800 εκατ. ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ τα οφείλουν 60.000 άνθρωποι που δεν είναι φτωχοί, είναι πλούσιοι. 

Ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα στον Σκάι.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια, ο υπουργός παρέπεμψε στις προγραμματικές δηλώσεις, και πρόσθεσε. «Η σημερινή διοίκηση ζητάει εδώ και μήνες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος. Η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το πράγμα είναι αρκετά μπερδεμένο. Διότι έχουμε μία πονεμένη κοινωνία που δεν αντέχει συνεχείς επιβαρύνσεις. Από την άλλη, έτσι όπως είναι η αγορά, η μία θεωρία λέει στήριξε τη ΔΕΗ με αύξηση τιμολογίων. Και η άλλη θεωρία λέει ότι με τις αυξήσεις θα χάσεις πελάτες και ότι κερδίσεις από τη μια, θα το χάσεις από την άλλη».

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι, επί ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΕΗ έχασε το 90% της αξίας της στο χρηματιστήριο. Εξαιτίας κυρίως της εγκατάλειψης του μοντέλου της μικρής ΔΕΗ. Και της υιοθέτησης μέτρων που επέβαλαν στην επιχείρηση να περιορίσει το μερίδιο αγοράς της στο 50% με μηδενικό οικονομικό αντάλλαγμα.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version