Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ …ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Ο ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ …ΚΑΘΕΣΤΩΣ, που κατατρώγει τις σάρκες του τόπου μας….

 (μια μικρή προεκλογική μου παρέμβαση, όχι, δεν με ενδιαφέρει το τι ψηφίζετε, αλλά το πώς, θα γίνει καλύτερος ο τόπος μας, που τον αγαπάμε, και το πώς θα επικρατήσει ισοπολιτεία, δικαιοσύνη, και δημοκρατία, για όλους τους πολίτες, και όχι για μία ελάχιστη μειοψηφία…)
Η πολιτική ζωή του σύγχρονου Ελληνικού κράτους διαθέτει ορισμένα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία εν πολλοίς αντανακλούν την ποιότητα, το ήθος και τη γενικότερη φιλοσοφία του Ελληνικού λαού, όμως και κάποια άλλα , καθαρά τριτοκοσμικού χαρακτήρα, που πρέπει να εκριζωθούν, για να πάει ο τόπος μας μπροστά…
Το Ελληνικό κράτος, 200 περίπου χρόνια μετά την δημιουργία του, δεν κατάφερε να θεσμοθετήσει και να οριοθετήσει ΠΟΤΕ με σαφήνεια και ασφάλεια ένα πολιτικό σύστημα που θα επέτρεπε την ανάπτυξη της χώρας σε καθεστώς πολιτικής σταθερότητας και κοινωνικής ηρεμίας. 
Ακόμη και σήμερα, τα εκλογικά νομοσχέδια ψηφίζονται ανάλογα με τις κοντόφθαλμες προθέσεις της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας, τόσο για την κεντρική πολιτική σκηνή όσο και για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η παρουσία, όμως, και κυρίως αυτή, στην πολιτική σύγχρονη πολιτική ζωή γόνων πολιτικών, αδελφών, ανιψιών, και εξαδέλφων, αποτελεί μια εικόνα που παραπέμπει είτε σε μεσαιωνικά συστήματα διακυβέρνησης είτε στην πρόσφατη ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Και ναι, μεν , πλέον είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως το Οθωμανικό σύστημα διακυβέρνησης αποτελεί εξέλιξη του Βυζαντινού , αλλά η υιοθέτηση πρακτικών του στη σύγχρονη πολιτική ζωή αποτελεί βασικό παράγοντα της ανάσχεσης οποιασδήποτε προοδευτικής προσπάθειας , και της δημιουργίας συνθηκών κοινωνικής αναταραχής και οικονομικής καταστροφής.


Τα έτη τα οποία κυβέρνησε η οικογένεια Παπανδρέου (Γεώργιος, Ανδρέας, Γιώργος) από το 1944 και μετά είναι συνολικά δεκαέξι, ΕΝΏ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 2 ΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΛΕΙΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ…ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ….
Τα 
έτη που κυβέρνησε συνολικά η οικογένεια Καραμανλή (Κωνσταντίνος, Κώστας) είναι συνολικά δεκατέσσερα, ΕΝΩ ΕΝΑΣ ΚΡΕΤΙΝΟΣ, ΠΡΟΑΛΕΙΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ….

Η οικογένεια Μητσοτάκη είναι στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην τοπική αυτοδιοίκηση συνολικά πενήντα χρόνια, με το γενάρχη Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (υπουργός στις κυβερνήσεις Γεωργίου Παπανδρέου, Κωνσταντίνου Καραμανλή και πρωθυπουργός), την κόρη του Ντόρα Μπακογιάννη (δήμαρχος Αθηναίων, υπουργός κυβερνήσεων Καραμανλή και Σαμαρά) το γιο του Κυριάκο Μητσοτάκη (υπουργός κυβερνήσεων Καραμανλή και Σαμαρά, αρχηγός της ΝΔ, ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 2019) και τον εγγονό του Κώστα Μπακογιάννη (δήμαρχος Καρπενησίου και περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, και δήμαρχο Αθηναίων..).
• Δεν είναι μόνο, όμως, δυστυχώς, οι…πρωθυπουργοί, αλλά ένας εσμός , υιών, θυγατέρων, ανηψιών, συζύγων, συγγενών, κλπ., που διαμορφώνουν μία θλιβερή εικόνα, για το μέλλον του τόπου μας…, ακόμη και στον χώρο της λεγόμενης Αριστεράς, π.χ. η κόρη του Κωνσταντόπουλου, ο ξάδερφος του Τσίπρα, ο σύζυγος της Δούρου, και δεκάδες άλλοι…, ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ …ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΥΤΕ …Η …ΜΑΝΑ …ΤΟΥΣ,…
• Ακόμη και οι αισχροί νεοναζιστές τα ίδια κάνουν, η γυναίκα του …Φύρερ της πλάκας, ο άντρας της κόρης του, κλπ., τριτοκοσμικό καθαρά σκηνικό, προσβλητικό για τον τόπο μας…

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ , ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΣ 7ΗΣ-7-2019, εκτός αυτών των απαράδεκτων, έχουμε και λέμε…, μόνο για ένα κόμμα, γιατί και τα άλλα τα ίδια κάνουν Π.Χ. , Γεννηματά, κόρη του αείμνηστου πατέρα της, κλπ.
• Ανανεωμένα !!!, είχαν δηλώσει !-ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ….τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, αφού κατεβαίνουν αυτή τη φορά -μεταξύ άλλων-
ο γιος του Κούβελα στη Θεσσαλονίκη, ο γιος της Φουντουκίδου, στην Πέλλα, ο γιος του Χατζηγάκη στα Τρίκαλα, η κόρη του Γκελεστάθη και η κόρη της Φάνης Πάλλη - Πετραλιά στην Αθήνα, ο γιος του Κατσαφάδου και ο γιος του Τραγάκη στον Πειραιά, ο γιος του Δήμα στην Κορινθία ,ο γιός του Δερμεντζόπουλου στον Έβρο, ΚΛΠ., ΚΛΠ.

• Ντροπή σας έλληνες και ελληνίδες.
• ΨΗΦΕΙΣΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΤΕ.
• ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ…, ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ.
• Μετά μην ψάχνετε να βρείτε ποιος φταίει για την κατάντια της πατρίδας μας…

 

Κ.ΣΤ.ΤΣΙΠΗΡΑΣ
1Η-7-2019

 

νεποτισμός ο [nepotizmós]: η εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που δίνει σε κπ. η θέση που κατέχει, για να εξασφαλίσει σε συγγενείς και φίλους αξιώματα, δημόσιες θέσεις κτλ.· (πρβ. οικογενειοκρατία): Mε την ευνοιοκρατία και το νεποτισμό καταργείται κάθε έννοια αξιοκρατίας.

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version