Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΖΑΣ: ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, Παναγιώτης Καζάς σας προσκαλεί στην  Κεντρική του Ομιλία στο Αιγίνιο σήμερα Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 

Ενθουσιασμένο ήταν το πλήθος κόσμου που παρακολούθησε την ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Παναγιώτη Καζά, στην Κεντρική Πλατεία του Κολινδρού,  και έστειλε μήνυμα νίκης για τη «Βόρεια Πιερία της καρδιάς μας»

 

Ο Επικεφαλής του συνδυασμού «Βόρεια Πιερία της καρδιάς μας» στο ξεκίνημα της ομιλίας του ανέφερε:

«Ο Κολινδρός είναι τόπος ιστορικός.

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, όπου κι αν κοιτάξεις η ιστορία αναβλύζει!

Μεγάλες στιγμές της ιστορίας μας έχουν γραφεί εδώ!

Η ελληνικότητα του τόπου μας, της Μακεδονικής Γης που ζούμε και αναπνέουμε, μας γεμίζει με το βάρος της ιστορικής ευθύνης και το χρέος απέναντι στις γενιές που έφυγαν – αλλά και αυτές που θα έρθουν – να πούμε αλήθειες!

Ξέρετε, εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε εδώ σήμερα και σας κοιτάμε στα μάτια. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και για τίποτα να απολογηθούμε!

Από αυτό εδώ το βήμα θα ακούσετε από εμένα μόνο αλήθειες και καθαρές κουβέντες…»

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις 15 δεσμεύσεις του «κυρίου Λαγδάρη και της παρέας του» που το 2014 στην προεκλογική του ομιλία στον Κολινδρό:
«Τελικά το μόνο που έγινε ήταν ο κύριος Λαγδάρης και η παρέα του να υφαρπάξουν την ψήφο σας λέγοντας ψέματα, ψέματα, ψέματα… Μόνο ψέματα!

Κι αυτό που έγινε ήταν να πάνε το Δήμο μας πολλά χρόνια πίσω! Με πρακτικές του χθες, κοροϊδία και ψέματα!

Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια!»

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ICAP h βόρεια Πιερία παρουσιάζει τον χαμηλότερο δείκτη οικονομικής ανάπτυξης και σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας.

Στην συνέχεια ο Παναγιώτης Καζάς αναφέρθηκε στις σχέσεις του κυρίου Λαγδάρη με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του και δήλωσε καταχειροκροτούμενος και εμφανώς συγκινημένος:
«Το λέω απλά, δυνατά και σταράτα: Κάθε ψήφος στον κο Λαγδάρη αποτελεί ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ που ξεπούλησε την Μακεδονία μας….

Ξεκάθαρες κουβέντες και πρακτικές που δεν έχουν καμία σχέση με τον τρόπο που ο κύριος Λαγδάρης πολιτεύεται.

Από εδώ, από τον ιστορικό Κολινδρό δηλώνουμε πως στον συνδυασμό «Βόρεια Πιερία της καρδιάς μας» τιμούμε τους αγώνες ελευθερίας που έδωσαν οι πρόγονοί μας.

Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας έχοντας βαθιά πίστη στη μοναδικότητα και την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο!»

Πριν ξεκινήσει την παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων και των υποψηφίων του συνδυασμού, ο κύριος Καζάς αναφέρθηκε στις άλλες υποψηφιότητες με ειδική αναφορά στον κύριο Μανώλα και στον τοπικό συνδυασμό «Κολινδρός όπως παλιά».

Για τον συνδυασμό του κυρίου Μανώλα ανέφερε:

«Είμαστε παιδικοί φίλοι και τον τιμώ σε προσωπικό επίπεδο για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του καθώς και για την λαμπρή καριέρα του στον στρατό.   

Εμείς διαθέτουμε μία μεγάλη και περισσότερο έμπειρη ομάδα στελεχών που μπορεί να ασκήσει δημόσια διοίκηση.  Έχω τη διάθεση και θα επιδιώξω να συνεργαστώ με τον κύριο Μανώλα την επόμενη ημέρα για το καλό της δημοτικής ενότητας Κολινδρού αλλά και για το σύνολο του δήμου. Δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε, μας ενώνουν οι κοινές ανησυχίες για το αύριο αυτού του τόπου αλλά και η αγάπη μας για την Βόρεια Πιερία….» καλώντας παράλληλα όλες τις υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου σε κοινή πορεία ώστε να φύγει το γκρίζο που οι τωρινοί διοικούντες εκπροσωπούν.

Για τον πραγματικά ανεξάρτητο συνδυασμό «Κολινδρός όπως παλιά» ο κύριος Καζάς ανέφερε:

«Η ανιδιοτελής αγάπη για τον τόπο μας είναι η βάση πάνω στην οποία θα συνεργαστούμε με τον πρώην δήμαρχο κο Σολοποτιά, με τον πρώην πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Κολινδρού κο Κύρκο και με τις άλλες προσωπικότητες του Κολινδρού που συμμετέχουν. Για εμάς ο συνδυασμός «Κολινδρός όπως παλιά»  θα αποτελέσει τον βασικό συνεργάτη μας για το πραγματικό αναπτυξιακό σχέδιο του τόπου το οποίο θα είναι από Κολινδρινούς για τον Κολινδρό.  Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε ανοιχτές φωτεινές  δομές και όχι σε σκοτεινά δωμάτια από σκοτεινούς ανθρώπους και παρέες…»

Κλείνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος για το Δήμο Πύδνας – Κολινδρού και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόρεια Πιερία της καρδιάς μας» αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού που είναι οι παρακάτω:

 

1.      Ο άξονας της αγροτικής ανάπτυξης

2.      Ο άξονας δίπλα στον Δημότη που περιλαμβάνει λύσεις και προτάσεις για τους τομείς της καθημερινότητας & της διοίκησης, τις κοινωνικές δομές & τον εθελοντισμό, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την καθαριότητα & το πράσινο και βέβαια τις προτάσεις μας για τα αδέσποτα και τους φιλόζωους.

3.      Ο τρίτος άξονας είναι η Τουριστική ανάπτυξη.

 

Για την Δ.Ε. Κολινδρού ανέφερε τις πρώτες κινήσεις που θα κάνει ως δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού:

Ενεργειακή αναβάθμιση του του Αθλητικού Κέντρου Κολινδρού ώστε να γίνει διαχειρίσιμο το κόστος συντήρησης.

Επί 4 χρόνια τα γκρέιτερ του δήμου θα δουλεύουν πάνω στο κομμάτι της αγροτικής οδοποιίας.

Έθεσε το θέμα του βιολογικού καθαρισμού, της συντήρησης και επισκευής του αγωγού λυμάτων.

Αναφέρθηκε στο θέμα με τα δύο νηπιαγωγεία και υποσχέθηκε άμεση λύση των θεμάτων που υπάρχουν με τις σχολικές μονάδες της περιοχής. 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version