Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Χάρης Τζαμακλής: Απαιτείται ένα σχέδιο εθνικής στρατηγικής για το θέμα των γερμανικών οφειλών.

 

Χάρης Τζαμακλής: Απαιτείται ένα σχέδιο εθνικής στρατηγικής για το θέμα των γερμανικών οφειλών. Το οφείλουμε και στο παρελθόν και στο μέλλον. «Εβδομήντα πέντε περίπου χρόνια μετά την

 απελευθέρωση της χώρας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Βουλή των Ελλήνων ασχολείται με το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών. 

Το γεγονός αυτό καθιστά, κατά τη γνώμη μου, τη σημερινή ημέρα ιστορική. Καλούμαστε σήμερα εμείς, ως αντιπρόσωποι του έθνους και του ελληνικού λαού, να επιτελέσουμε ένα ύψιστο ηθικό, ιστορικό, εθνικό και πατριωτικό χρέος. Θα έπρεπε με όρους σύμπνοιας, ομοφωνίας και ενότητας, συμβάλλοντας έτσι και στην ενότητα των Ελλήνων». Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την τοποθέτησή του στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των συντακτών του πορίσματος της Επιτροπής βουλευτής Πιερίας, Χάρης Τζαμακλής.

«Η πατρίδα μας πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος στον πόλεμο και στην κατοχή…Η αναλογία των θυμάτων επί του συνολικού αυτού πληθυσμού ανέρχεται σε ποσοστό 19,7%. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε πεντακόσιες πενήντα οκτώ χιλιάδες (558.000) θανόντες και σε οκτακόσιες ογδόντα χιλιάδες (880.000) ανάπηρους. Συνολικά ένα εκατομμύρια τετρακόσια τριάντα οκτώ χιλιάδες (1.438.000) θύματα». Για τους υμνητές του Χίτλερ σε αυτή την αίθουσα, σχολίασε δε ότι «Ούτε μία φορά ακούσαμε από τους εκπροσώπους τους τη λέξη «Ναζί» ή «θηριωδία». Αναμενόμενο και αυτό».

 

Εδώ το βίντεο ολόκληρης της ομιλίας του Χάρη Τζαμακλή.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version