Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Νότης Μαριάς: Ο Τσίπρας το FIR, o Ερντογάν τον…παρά

Ο κ. Τσίπρας από τα Σκόπια, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Ζάεφ, την επομένη της Πρωταπριλιάς, αναφέρθηκε στην πολυδιαφημιζόμενη υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών και μάλιστα σε σημαντικούς και κρίσιμους τομείς, όπως η εκπαίδευση, η αμυντική βιομηχανία, η κυβερνο-άμυνα, οι στρατιωτικές πληροφορίες, διευκρινίζοντας ότι η Ελληνική Αεροπορία θα αναλάβει την επιτήρηση του εναέριου χώρου των Σκοπίων.

Πριν καν στεγνώσει το μελάνι για τις «περήφανες» δηλώσεις Τσίπρα, κατέφθασε στα Σκόπια, μια μέρα μετά, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ακάρ, ο οποίος κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Σκοπιανό ομόλογό του δήλωσε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να υποστηρίξει τον στρατό των Σκοπίων σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό και τον εφοδιασμό του, αξιοποιώντας «δυνατότητες και ευκαιρίες». Συμπλήρωσε, δε, ότι η Τουρκία έχει ήδη εκπαιδεύσει 200 αξιωματικούς του στρατού των Σκοπίων.

Έτσι, η Ελληνική Αεροπορία με δαπάνες της, στο πλαίσιο των κανόνων του ΝΑΤΟ, θα επιτηρεί τον εναέριο χώρο των Σκοπίων, έδρα των πολυεθνικών, ανταγωνιστών των ελληνικών επιχειρήσεων, την ίδια ώρα που οι Τούρκοι θα παίρνουν τις δουλειές και τον…παρά, εφοδιάζοντας τον σκοπιανό στρατό με στολές, άρβυλα κ.λ.π.

Ο πρωθυπουργός, έκανε επίσης λόγο για «ένα καινούριο αφήγημα για τα Βαλκάνια που έχει ως βάση τη συνεργασία, την αλληλοκατανόηση και τη συνανάπτυξη». Παρουσίασε ως μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι την κυβερνητική αποστολή πλαισίωναν 137 Έλληνες επιχειρηματίες, που αναγνωρίζουν ότι τα Σκόπια έχουν μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον. Ξέχασε βέβαια να μας πει ότι πολλοί από τους επιχειρηματίες που τον συνόδευαν ελέγχουν το ελληνικό μιντιακό σύστημα, που έχει αποκλείσει από την προβολή στα μέσα ενημέρωσης της κοινής γνώμης τα κόμματα και τα κινήματα του αντιμνημονιακού και πατριωτικού χώρου. Μας σέρβιρε ως μεγαλεπίβολο αναπτυξιακό σχέδιο το γεγονός ότι θα δοθούν 200 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στα Σκόπια! Ενώ, δηλαδή, η ελληνική οικονομία και ο ελληνικός επιχειρηματικός κλάδος έχει καταποντιστεί από τα Μνημόνια και τη βαριά φορολογία, ενώ το brain drain συνεχίζεται και χάνουμε πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο, θα διατεθούν πολύτιμα κονδύλια για τη δραστηριοποίηση ελληνικών επιχειρήσεων στα Σκόπια!

Τώρα αποκαλύπτεται από τον ίδιο, παρότι το αποκρύπτει με επιμέλεια, ότι η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών που ξεπουλά το όνομα της Μακεδονίας και την ιστορία μας είμαι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα συγκεκριμένων συμφερόντων, εγχώριων και μη.

Είναι δε η μοναδική περίπτωση πρωθυπουργού στην παγκόσμια ιστορία που περηφανεύεται για την οικονομική ανάπτυξη εντός γειτονικού, ανταγωνιστικού, κράτους με ελληνικές κρατικές επενδύσεις!

Ο κ. Τσίπρας μας βγάζει ένα-ένα τα φασούλια απ’ το σακί. Φαίνεται ότι μας επιφυλάσσει κι άλλα…Όπως έχω επισημάνει πολλές φορές, δρομολογείται να εισρεύσουν στα Σκόπια από την Ευρωπαϊκή Ένωση αυξημένες ενισχύσεις κατά 400 εκατ. ευρώ και άλλα 400 εκατ. ευρώ ως φθηνά χαμηλότοκα δάνεια. Έχω δηλώσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι όχι μόνο θα καταψηφίσω οποιαδήποτε πρόταση για περαιτέρω ενισχύσεις στα Σκόπια αλλά θα ζητήσω και έλεγχο όλων των κονδυλίων που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα. 

Μας είπε επίσης ότι θα συσταθεί ειδική επιτροπή μεταξύ των δύο χωρών για τη χρήση των εμπορικών σημάτων.

Δεν μας είπε όμως πόση ζημιά έχει ήδη προκληθεί σε βάρος των ελληνικών προϊόντων, από την καταχρηστική χρησιμοποίηση της επωνυμίας «μακεδονικός» από τους Σκοπιανούς, καθ’ όλο το διάστημα από την υπογραφή της Συμφωνίας, που ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι δήθεν λύνει και δεν δημιουργεί προβλήματα.

Όπως το μπλόκο των κινεζικών αρχών σε ελληνικά προϊόντα με την ένδειξη «μακεδονικά», με την αιτιολογία ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο όρος, χωρίς την άδεια των Σκοπίων. 

Είχα προειδοποιήσει από την αρχή για τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν για τις ελληνικές επιχειρήσεις από το γεγονός ότι δεν κατοχύρωσε στην εμπορική επωνυμία και στα εμπορικά σήματα τον όρο «Μακεδονικός».

Μάλιστα για το συγκεκριμένο περιστατικό τον κάλεσα να θέσει το θέμα στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με την Κίνα στις 9 Απριλίου.  Όμως, μέχρι στιγμής, φωνή βοώντος εν τη Ερήμω…

Με φιέστες, επικοινωνιακές κορώνες και «αφηγήματα» η κυβέρνηση προσπαθεί να εξωραΐσει την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η ίδια η πραγματικότητα την διαψεύδει. Το περίφημο αφήγημα αποδεικνύεται κακογραμμένο παραμύθι.

Οι ισχυρισμοί αποκαλύπτεται ότι είναι απλώς fake news.

 

Νότης Μαριάς

Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- O ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής  Καθηγητής Θεσμών ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version