Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΜΗΝΥΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΑΝΕΣΤΗ Δ. ΜΑΝΩΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

25η Μαρτίου! Ημέρα γιορτής και μνήμης. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και ο ξεσηκωμός του γένους. Η διπλή γιορτή που κάνει τη μέρα ξεχωριστή για ένα λαό που κράτησε αλώβητη την πίστη, τη γλώσσα και την ιστορία του στα 400 χρόνια της σκληρής Τουρκικής σκλαβιάς. 

Μέσα από τις ιστορικές του μνήμες έθρεψε τον πόθο για την ελευθερία και τον μετέφερε από γενιά σε γενιά μέσα από τα λόγια του κρυφού σχολειού, μέσα από τα δημοτικά τραγούδια που τύλιγαν την ανδρειοσύνη στα λημέρια των κλεφτών, μέσα από τα κρυμμένα καρυοφύλια που περίμεναν υπομονετικά στα μπαούλα και τα υπόγεια να υπηρετήσουν τη λευτεριά του γένους. Κι όταν εκείνη η ώρα ήρθε, περίσσεψαν το θάρρος, η προσφορά και η αυτοθυσία, γεννώντας ήρωες αγωνιστές για μια ακόμη φορά. «Είμαστε εις το “εμείς” και όχι εις το “εγώ”» λέει ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, και μας θυμίζει ότι η δύναμη του “εμείς” είναι αυτή που αναγεννά τους λαούς και κτίζει το μέλλον.

Κλίνοντας ευλαβικά το γόνυ στον Ευαγγελισμό της Παναγίας Μητέρας και στη μεγαλοσύνη του ελληνικού γένους, ας γίνουμε “εμείς” η δύναμη που θα λαμπρύνει το μέλλον της πατρίδος μας.

 

     Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821

     Ζήτω η Μακεδονία μας

     Ζήτω η Ελλάδα μας

 

              Ανέστης Δ. Μανώλας

Υποψήφιος Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version