Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για την απώλεια του φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη

Τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του πολυβραβευμένου φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, ο οποίος δήλωσε:

«Ο Γιάννης Μπεχράκης έφυγε πρόωρα, άφησε όμως πίσω του ένα τεράστιο έργο, καλλιτεχνικό και φωτοειδησεογραφικό, που τον κατατάσσει στους κορυφαίους φωτορεπόρτερ της εποχής μας. Με τον φακό του κατέγραψε τα συγκλονιστικά γεγονότα που σφράγισαν τον κόσμο μας τις τελευταίες δεκαετίες, δημιουργώντας μέσα από την οικουμενική ματιά του ένα έργο-παρακαταθήκη που αποτυπώνει το ανθρώπινο δράμα αλλά και αναδεικνύει τη δύναμη των πανανθρώπινων αξιών. Ανάμεσα στις πολλές και εξαιρετικές διακρίσεις, τις οποίες έλαβε, ήταν και το Βραβείο Πούλιτζερ το 2016 για την κάλυψη της προσφυγικής κρίσης, ως επικεφαλής της ομάδας του πρακτορείου Reuters.

Η Βουλή των Ελλήνων είχε την τιμή να περιλάβει φωτογραφίες του Γιάννη Μπεχράκη στην έκθεση ‘‘Δρόμοι επιβίωσης’’, με θέμα τον ξεριζωμό των προσφύγων, που πρωτοπαρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2016, ακολουθώντας στη συνέχεια μια μεγάλη διαδρομή εντός και εκτός της Ελλάδας.

Στην οικογένεια, στους οικείους και στους συναδέλφους του Γιάννη Μπεχράκη εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου».

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version