Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Το μήνυμα Καμμένου για την εορτή της Προστάτιδος του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας

Σήμερα 4 Δεκεμβρίου γιορτάζει η αγία Βαρβάρα, προστάτιδα του Πυροβολικού και ο ΥΕΘΑ Πανος Καμμένος  έστειλε το δικό του μήνυμα στην εκδήλωση για την εορτή της Προστάτιδος του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας στη Σχολή Πυροβολικού.

Ο χαιρετισμός του ΥΕΘΑ:

«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα στη Σχολή Πυροβολικού, για να εορτάσω μαζί σας με θρησκευτική ευλάβεια τη μνήμη της Προστάτιδος του Όπλου του Πυροβολικού Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας.
Μια διπλή εορτή που συμβολίζει και πάλι τη στενή συνύπαρξη της Ορθοδοξίας με την Ελλάδα μας, μία σχέση η οποία είναι απαραίτητη όχι μόνο στους χαλεπούς καιρούς μας, αλλά πάντοτε.

Η Αγία Βαρβάρα, η Μεγαλομάρτυς, με τη θυσία της στο βωμό της ορθόδοξης πίστης, δείχνει διαχρονικά το δρόμο στους υπερασπιστές των ιδανικών του Έθνους μας, ως σύμβολο γενναιότητας, αυταπάρνησης, αυτοθυσίας και αγωνιστικότητας.
Η σημερινή τελετή αποτελεί συνάμα και μια εξαιρετική ευκαιρία να συναντήσω από κοντά αξιόλογα στελέχη - πυροβολητές, με βαθειά γνώση της επιστήμης τους και των εξελίξεων του Όπλου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ταυτόχρονα με τη μνήμη της Αγίας τιμούμε τους αθανάτους ήρωες του πυροβολικού μας, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας μας, που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος.
Τη στιγμή αυτή ας στρέψουμε τη σκέψη μας προς τους ηρωικούς νεκρούς μας, για να τους διαβεβαιώσουμε ότι η θυσία τους θα μας δείχνει το δρόμο του καθήκοντος προς την πατρίδα, διακηρύσσοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι ο στρατός μας και το πυροβολικό μας έχει την ικανότητα, τη θέληση και την αποφασιστικότητα να προστατεύει τα ιερά και τα όσια, από κάθε επιβουλή.

Από την ίδρυση του πρώτου τμήματος πυροβολικού το 1821 έως τις μέρες μας, σε κάθε σελίδα της ιστορίας μας αναγράφονται τα κατορθώματα των πυροβολητών μας. Σε όλους τους αγώνες του Έθνους, το πυροβολικό με την ένδοξη πορεία του κατέκτησε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στη συνείδηση των Ελλήνων.
Σήμερα καθίσταται σαφές ότι στο όπλο αυτό έχουν ενσωματωθεί όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις, μετατρέποντας το σε έναν πολλαπλασιαστή ισχύος σε κάθε πεδίο στρατιωτικών επιχειρήσεων, από αυτό του παραδοσιακού πολέμου μέχρι και των σύγχρονων υβριδικών επιχειρήσεων.

Και βέβαια όλα αυτά δεν θα είχαν την παραμικρή σημασία αν δεν υπήρχε ο ανθρώπινος παράγοντας.

Αντικρίζοντας το βλέμμα σας, αντιλαμβάνομαι ότι έχω απέναντί μου στελέχη και κληρωτούς που ξεχωρίζουν για την άριστη στρατιωτική και επιστημονική γνώση του αντικειμένου και που τιμούν στο έπακρο το εμβληματικό απόφθεγμα των πυροβολητών, «Ισχύς δια της Γνώσεως». Αυτό ισχύει και για το σύνολο των Ενόπλων μας Δυνάμεων και αποτελεί την πλέον αδιάψευστη απόδειξη ότι η πατρίδα παραμένει όρθια και αξιοπρεπής, καθώς διαθέτει ένα αμυντικό σύστημα ισχυρό και αξιόπιστο.

Διαθέτει Ένοπλες Δυνάμεις, που αναγνωρίζονται και τιμώνται από συμμάχους και εταίρους, υπολογίζονται από τους αντίπαλους και εν γένει αποτελούν ισχυρό βραχίονα της αποτροπής και εγγυητή της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδας. Διαθέτει Ένοπλες Δυνάμεις, που είναι δίπλα στους Έλληνες πολίτες.

Παρά το νόημα της σημερινής τελετής, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στη θεομηνία που έπληξε την περιοχή και τα αποτελέσματά της σε απώλειες συνανθρώπων μας και καταστροφές σε περιουσίες. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι και θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθειά θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και τη συμπαράσταση - τη δική μου, των Αρχηγών, αλλά και όλων των Ενόπλων Δυνάμεων - στους δοκιμαζόμενους πολίτες.

Όπως διαπιστώσατε από την έναρξη αυτής της δοκιμασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται εδώ σε πλήρη ετοιμότητα, συνδράμοντας στις συντονισμένες προσπάθειες όλου του κρατικού μηχανισμού. Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, που έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα, θέλουν αποτελέσματα, θέλουν όπως είναι φυσικό να ξεπερνούμε γραφειοκρατικά εμπόδια, να αλλάξουμε χρόνους αντίδρασης, να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν ταχύτατα και η ενεργοποίηση όλων των φορέων για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών, ήταν άμεση.

Τη στιγμή που μιλάμε, βρίσκονται δίπλα μας, στις πληγείσες περιοχές, σε καθημερινή βάση σχεδόν 150 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και 50 ειδικά μηχανήματα των τριών κλάδων με αποστολή την αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία και την επιστροφή των πληγέντων στην ομαλή καθημερινότητά τους. Άλλωστε, από τις πρώτες ημέρες που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, θέσαμε ως βασικό πυλώνα της πολιτικής μας την ευρεία συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε δράσεις υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Στο σημείο αυτό θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους Αξιωματικούς, στους Υπαξιωματικούς, αλλά και στους Εθνοφύλακες που έλαβαν μέρος σε αυτές τις επιχειρήσεις

Κύριε Δήμαρχε, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι δίπλα σας - και δίπλα στους κατοίκους της Μάνδρας και των Μεγάρων - σε ό,τι χρειαστείτε για να μπορέσουμε να απαλύνουμε τον πόνο αυτής της μεγάλης καταστροφής.

Αξιωματικοί, Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Οπλίτες,

Σας καλώ να ανανεώσουμε την υπόσχεσή μας ότι θα συνεχίσουμε την πορεία μας στηριζόμενοι στα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Αναγνωρίζω ότι το σύνολο του προσωπικού, σε κάθε εσχατιά της ελληνικής γης, από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο και την Κύπρο δίνει τον καλύτερο του εαυτό για την Πατρίδα.
Συνεχίστε με υπευθυνότητα και υψηλό φρόνιμα την αναβάθμιση των δυνατοτήτων του πυροβολικού μας, μνήμονες της ιστορικής παρακαταθήκης, των αγώνων και των θυσιών των πυροβολητών προκατόχων σας.

Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά.

Η Αγία Βαρβάρα να παραστέκει πάντα στα πυροβόλα σας και να χαρίζει υγεία και δύναμη σε εσάς και τις οικογένειές σας»

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version