Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Άννα Μάνη Παπαδημητρίου :ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

Εσπερινό Γυμνάσιο Κατερίνης (στην οδό Ειρήνης), δηλαδή το παλιό Γυμνάσιο Αρρένων, ένα κτίριο συνυφασμένο με την ιστορία της πόλης μας, στο οποίο φοίτησαν χιλιάδες μαθητές της περιοχής,

το ακίνητο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (στην οδό 28ης Οκτωβρίου) δηλαδή η παλιά Νομαρχία, 

το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και

το ΚΕΓΕ (στην οδό Εθνικού Σταδίου 1),

είναι ενδεικτικά κάποια από τα ακίνητα που εκχωρεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.).

Πρόκειται για εμβληματικά ακίνητα που χαρακτηρίζουν τον τόπο μας, τα οποία αναμφίβολα βρίσκονται σε προνομιακές θέσεις και καλύπτουν ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και εντοπίσθηκαν μετά από σχολαστική έρευνα, βάσει των στοιχείων του σχετικού ΦΕΚ.

Τα παραπάνω περιουσιακά στοιχεία, κυριότητας Ελληνικού Δημοσίου, συνολικά 48 στο Δήμο Κατερίνης, συνολικά 10.119 σε όλη την Ελλάδα μεταβιβάζει η κυβέρνηση, μεταξύ αυτών και πολιτιστικούς χώρους, με σκοπό την αποκρατικοποίησή τους και στη συνέχεια την εκποίηση αυτών.

Και ναι μεν στο πλαίσιο της παρούσας οικονομικής κρίσης προωθείται η άποψη ότι η δημόσια κτήση αποτελεί εμπορεύσιμο αγαθό και ότι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το κριτήριο της οικονομικής της απόδοσης, πλην όμως στην προκειμένη περίπτωση τίθενται σημαντικοί αστερίσκοι. Πρώτο, η παροιμιώδης, χαρακτηριστική ανακολουθία λόγων και έργων του Σύριζα, που δεν τήρησε καμία προεκλογική του δέσμευση, αντιθέτως υποθηκεύει τη χώρα για 99 χρόνια στο Υπερταμείο και δεύτερο ότι αποφάσισαν την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας εν κρυπτώ, με δημοσίευση μόνο των ΚΑΕΚ (αριθμοί κτηματοτολογίου) χωρίς καμία διαβούλευση με τοπικούς φορείς και Αρχές και γνώση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας.

Τέλος, η κυβέρνηση οφείλει να κάνει διάκριση στα επιμέρους στοιχεία της εν γένει δημόσιας κτήσης, η οποία βρίσκει έρεισμα στο Σύνταγμα και αφενός να εξαιρέσει τα εκτός συναλλαγής, γνωρίζουν οι νομικοί περί τούτου, αφετέρου δε να διασφαλίσει την αναγκαία υποδομή, ώστε να εκπληρώνεται ο προορισμός της δημόσιας κτήσης και να παρέχονται στους πολίτες υπηρεσίες προσιτού κόστους.

Εν κατακλείδι και υπό το πρίσμα των ανωτέρω, ο Σύριζα οφείλει να ερμηνεύσει το ευρύτερο «δημόσιο συμφέρον», όπως θεμελιώθηκε στην ελληνική έννομη τάξη και να διαχειριστεί τη δημόσια περιουσία με τα απαιτούμενα κριτήρια.


Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου 
Π. βουλευτής Πιερίας

                                        

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version