Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Γελούν και… οι μπάρες Του Φώντα Μπαραλιάκου

Σας μεταφέρω εικόνες προ 5ετίας…  Τότε που ετοιμάζονταν να λειτουργήσουν τα διόδια Αιγινίου …

Τότε που οι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, με μπροστάρηδες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κάποιοι εξ αυτών είναι σημερινοί βουλευτές ή βολεμένοι σε κάποια κυβερνητική θέση, υποστηριζόμενοι και από οργανώσεις, που αργότερα αποκαλύφθηκε το πόσο ανιδιοτελής ήταν ο ρόλος τους, σήκωναν τις μπάρες και προέτρεπαν τον κόσμο να μην πληρώνει το τίμημα των διοδίων.  

Αυτά όμως πριν από 5 χρόνια όπως προείπα και μέχρι τις αρχές το 2015.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση και τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις ήταν εύκολα …

Σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργών οικονομικών (Τσακαλώτος ) και υποδομών (Σπίρτζης), από 1/1/2019 «έρχονται» αυξήσεις στα διόδια  σε ποσοστό 67% κατά μέσο όρο σε όλο το μήκος της Εγνατίας Οδού. Με τη νέα απόφαση η χρέωση ανά χιλιόμετρο στο μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της χώρας ορίζεται σε πέντε λεπτά, από τρία λεπτά που είναι τώρα για την κατηγορία οχημάτων 2, που αφορά στα συμβατικά ΙΧ και καταργούνται όλες οι απαλλαγές από την πληρωμή διοδίων, εκτός από εκείνες που αφορούν σε ανέργους. 

Το πιο κραυγαλέο παράδειγμα την αύξησης είναι αυτό των Μαλγάρων όπου το αντίτιμο θα διαμορφωθεί στα 3 ευρώ από 1,20 που ισχύει τώρα!!!. Αύξηση 150% !!! 

Εν ολίγοις το δρομολόγιο Κατερίνη – Θεσσαλονίκη από 6,80 € που ήταν η χρώση διοδίων,  από τις αρχές του έτους θα διαμορφωθεί σε 10,40 € !!! Ενώ για την απόσταση Θεσσαλονίκη - Λεπτοκαρυά η χρέωση διοδίων θα διαμορφωθεί στα 16,80€. Τιμή που θα καθιστά απαγορευτική την επιλογή της Πιερίας για ημερήσιες, και όχι μόνο, αποδράσεις των Θεσσαλονικιών ειδικά κατά τους θερινούς μήνες πλήττοντας τον τουρισμό του Νομού μας. 

Μολονότι το ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) δημοσιεύθηκε την προηγούμενη Πέμπτη (7-6-2018) δεν είδαμε καμία αντίδραση από τους λαλίστατους (ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα) βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάνω στο θέμα των διοδίων, και του κινήματος ΔΕΝ ΠΗΡΩΝΩ, κτίστηκαν βουλευτικές καριέρες και δεν δικαιούνται σήμερα να σιωπούν !

Τι έχουν να πουν σήμερα για τις νέες αυξήσεις των διοδίων που ψήφισε η δικιά τους κυβέρνηση ;

Θα ήθελα πολύ να τους δω και πάλι στους δρόμους να μιλάνε για καταγγελία της σύμβασης, να παροτρύνουν να μην πληρώνουν τα διόδια και να τους καλύπτουν σε όποια μελλοντικά νομικά  θέματα προκύψουν, να υποστηρίζουν με πάθος την κατάργηση των διοδίων και την ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών σε όλους τους δρόμους της χώρας και άλλα τόσα ωραία που υποστήριζαν κάνοντας φτηνή αντιπολίτευση και σκορπώντας λαϊκισμό όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ !

Γιατί δεν πάνε να ξανασηκώσουν τις μπάρες ;

Αλλά τι ζητάω ; Τώρα είναι κυβέρνηση…

Τώρα έχουν καρέκλα !!!

 

 

Του Φώντα Μπαραλιάκου

Οικονομολόγου – Συμβούλου επιχειρήσεων 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version