Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την ηττοπαθή «συμφωνία» διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων

Η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας, η οποία αποτελείται από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις των Πολιτειών της Μελβούρνης και Βικτώριας, της Νέας Νότιας Ουαλίας, της Νότιας Αυστραλίας, της Δυτικής Αυστραλίας και της Κουηνσλάνδης,

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ

Την ηττοπαθή «συμφωνία» διαπραγμάτευσης μεταξύ των Σκοπίων και της ελληνικής κυβέρνησης. Η ελληνική διπλωματία για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών του ελληνικού λαού, της ιστορίας και του πολιτισμού του.

Ύστερα από 27 διαπραγματευτικές συναντήσεις η Ελληνική Κυβέρνηση απέσπασε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ελάχιστα θετικά αποτελέσματα, τα οποία όχι μόνον δεν διασφαλίζουν τα ιστορικά και πολιτιστικά δίκαια του Μακεδονικού Ελληνισμού, αλλά αντίθετα ενισχύουν τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας, τόσο μέσα στα Σκόπια όσο και στη διασπορά του, μέσα από μια «μακεδονική γλώσσα» και μια «μακεδονική ταυτότητα».

Είναι αδιανόητο να προσφέρει η Ελλάδα, όχι μόνο σε χαλαρή σύνθετη μορφή τον όρο «Μακεδονία», αλλά το χειρότερα ακόμη να προσφέρει ως δώρο στους βόρειους γείτονες, εντελώς αδιευκρίνιστα ονοματολικά, τον όρο «Μακεδονία» στη γλώσσα και στην ταυτότητά τους , σκέτα και μονοσήμαντα με τη σφραγίδα του ελληνικού εθνόσημου.

Πρόκειται για δεύτερη αριστερή συνθηκολόγηση μετά από αυτήν του Ζαχαριάδη, που θα έδινε τη Μακεδονία στους Γιουγκοσλάβους, εάν θα νικούσε τον Ελληνικό Στρατό.

Πρόκειται επίσης για την Τρίτη Εθνική Καταστροφή μετά το 1922 και το 1974, όταν μετά τον Ιωνικό Ελληνισμό, καταστρέψαμε την Κύπρο και τώρα τη Μακεδονία.

Το Μακεδονικό ζήτημα όχι μόνον δεν λύθηκε, απλά μπαίνει σε μια νέα και πλέον επικίνδυνη για την Ελλάδα φάση, αφού διχάζει τον ελληνισμό και συσπειρώνει τους Σκοπιανούς αλυτρωτιστές.

Πρόκειται και για συνταγματικό ατόπημα αφού η Κυβέρνηση του κ. Α. Τσίπρα ουσιαστικά είναι έκπτωτη στο θέμα αυτό από τον εταίρο της, τους ΑΝΕΛ. Την ευθύνη από εδώ και πέρα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Π. Παυλόπουλος .

 

Παναγιώτης Ιασωνίδης
Συντονιστής του Εκτελεστικού Προεδρείου των Παμμακεδονικών Ενώσεων Μελβούρνης και Βικτώριας, Νέας Νότιας Ουαλίας, Νότιας Αυστραλίας, Δυτικής Αυστραλίας και Κουηνσλάνδης

Μελβούρνη, 13η Ιουνίου, 2018

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version