Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Οργή Τσίπρα για Σαρωνικό: Καθάρισε τη σαπίλα αλλιώς θα τη χρεωθείς εσύ

Μόνο… θετικό δεν είναι το κλίμα για τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη σύσκεψη που είχε  με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για την οικολογική καταστροφή από τη ρύπανση που ακολούθησε τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο Πρωθυπουργός φέρεται να τόνισε πως «τώρα είναι η ώρα να καθαρίσεις τη σαπίλα που τριάντα χρόνια υπάρχει στο χώρο αυτό. Διαφορετικά θα τη χρεωθείς εσύ», σύμφωνα με το έγκυρο ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή στο real.gr.

Αν και πέρασε στα ψιλά εξάλλου, δεν πρέπει να θεωρείται καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το πρωθυπουργικό γραφείο στην ανακοίνωση που εξέδωσε για την επίμαχη σύσκεψη, επέλεξε να μην κάνει καν αναφορά στο πρόσωπο του υπουργού, αρκούμενο να αναφερθεί στην «πολιτική ηγεσία του υπουργείου».

Παράλληλα, μετά τα «γκάζια» του Αλέξη Τσίπρα και τις σαφείς εντολές του για σκληρά μέτρα για τους υπευθύνους της καταστροφής, μερικά εκ των οποίων δημοσιοποιήθηκαν με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται από χθες.

Ταυτόχρονα ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «επικοινωνιακές αρρυθμίες» της κυβέρνησης στην υπόθεση της οικολογικής καταστροφής.

Προφανώς δεν θέλησε να επικεντρώσει στα λάθη και παραλείψεις που υπήρξαν, προκειμένου να μην προχωρήσει άμεσα στην αντικατάσταση του αρμόδιου υπουργού, καθώς αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή δεν είναι οι κινήσεις εντυπωσιασμού και πολιτικής διαχείρισης αλλά η ουσιαστική αντιμετώπιση της οικολογικής ρύπανσης το συντομότερο δυνατόν.

Η υπόθεση της οικολογικής καταστροφής του Σαρωνικού, πάντως, δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση, ενώ πολλά για το μέλλον θα κριθούν από την ικανότητα που θα επιδείξει για τον περιορισμό των επιπτώσεων.

 

Ο πρωθυπουργός έδωσε τέσσερις εντολές:

– Την άμεση ανάκληση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας που έχουν δοθεί με παράταση και τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων.

– Την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης όλων των εμπλεκομένων για την κρίση του αξιόπλοου του Αγία Ζώνη  και την αυστηρότατη τιμωρία όλων των υπευθύνων.

– Την άμεση μεταφορά της αρμοδιότητας ελέγχου και επιθεωρήσεων πλοίων, από τον Κλάδο Επιθεώρησης εμπορικών πλοίων  στους Νηογνώμονες, για την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας.

–Την συνδρομή περισσότερων πλοίων για ταχύτερη και πληρέστερη απορρύπανση των υδάτων και των ακτών του Σαρωνικού.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version